hoe kun je eelt verwijderen

Zó verwijder je eelt makkelijk en snel voor zijdezachte voeten

Wil je graag zijdezachte voeten, maar heb je de afgelopen periode weinig aandacht aan het onderste deel van je lichaam besteed? Geen zorgen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je op een makkelijke en effectieve manier eelt kunt verwijderen.

Hoe ontstaat eelt?

Eelt is een veelvoorkomend ‘probleem’ waar praktisch ieder mens mee te maken krijgt. Het is een verdikking van de huid die ontstaat door druk en wrijving. Het komt vooral voor op voetzolen, hielen en tenen en kan soms pijn doen. Zeker als het barsten en scheuren in de huid veroorzaakt. Je voeten verzorgen en eelt verwijderen voorkomt verder ongemak.

Zo ziet eelt eruit:

eelt verwijderen

Lees ook: Zo kun je het beste een kalknagel behandelen

Eelt verwijderen

Je bent waarschijnlijk naar dit artikel gekomen voor dit doel: hoe kun je eelt verwijderen? Er zijn een paar effectieve opties die je niet al te veel moeite kosten en bovendien pijnloos zijn.

  1. Maak een voetenbadje. Laat je voeten eerst voor zo’n tien minuten weken, zodat de huid zacht is en je de eelt makkelijker kunt verwijderen. Droog je voeten daarna af.
  2. Gebruik een eeltvijl. Dat is een handige tool waarmee je dode huidcellen voorzichtig weg schraapt.
  3. Gebruik een puimsteen. Dat werkt ongeveer hetzelfde als een eeltvijl. Hiermee verwijder je ook voorzichtig eelt.
  4. Gebruik een eeltcrème. Deze crème verzacht eelt, waarna het makkelijk te verwijderen is. Even aanbrengen en masseren op de droge huid, in laten trekken en vervolgens afspoelen met warm water. Herhaal indien nodig.
  5. Gebruik eeltsokken. Je hebt hier even wat geduld voor nodig, omdat je de sokken lang moet dragen. Het is een soort peeling voetmasker waardoor je huid binnen één à twee weken vernieuwt en eelt wordt verwijderd.
  6. Ga naar een pedicure. Als je geen zin hebt om zelf aan de slag te gaan of als je ernstige eeltvorming hebt, is het een goed idee om een pedicure te boeken. Zij kunnen het eelt op een veilige manier verwijderen en kundig advies geven.

Lees ook: Hoe verwijder je een likdoorn?

Hoe voorkom je eelt?

Om te voorkomen dat je iedere paar maanden je handen vol hebt met het verzorgen en behandelen van je eelt, kun je ook een paar dingen doen om eelt zoveel mogelijk te voorkomen.

  1. Draag schoenen die goed passen. Hoe minder druk en wrijving, hoe minder eelt. Schoenen met een hoge hak en/of een smalle neus zijn minder geschikt.
  2. Draag sokken. Sokken verminderen de wrijving tussen de schoen en voet.
  3. Smeren, smeren, smeren. Breng na het douchen een vochtinbrengende crème aan om je voeten zijdezacht te houden.
  4. Loop eens op blote voeten. Op die manier kunnen je voeten ‘ademen’ en de spieren in je voeten versterken.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images