kalknagel behandelen

Zo kun je het beste een kalknagel behandelen

Heb je een kalknagel (ook wel schimmelnagel genoemd) en wil je die behandelen? Ontdek hieronder dan verschillende remedies om kalknagels aan te pakken.

Wat is een kalknagel?

Een kalknagel, ook wel bekend als schimmelnagel of onychomycose, is een veelvoorkomend probleem bij mensen. Kalknagels worden veroorzaakt door een schimmelinfectie. Het tast de nagelplaat aan, waardoor de nagel verandert qua textuur, dikte en kleur. Meestal komt het voor bij teennagels, maar soms kunnen ook je vingernagels aangetast worden. Hieronder gaan we dieper in op een kalknagel behandelen en welke remedies daar het beste voor werken.

kalknagel

Lees ook: Hoe verwijder je een likdoorn?

Kalknagel behandelen

Je hebt een lange adem nodig bij een kalknagel behandelen. Je kunt eerst bij de huisarts langsgaan om te kijken of je in aanmerking komt voor antischimmelmedicatie, zoals orale medicijnen of antischimmelcrèmes. Soms kan een arts ook de nagel verwijderen om ruimte te maken voor een nieuwe, gezonde nagel.

Wil je niet naar de huisarts of geen medicatie nemen? Dan kun je thuis aan de slag met de volgende middeltjes. Wat werkt verschilt per persoon. Er is daardoor geen garantie dat je (permanent) van je schimmelnagel afkomt.

Kalknagel behandeling

Er zijn verschillende middeltjes op de markt onder de naam kalknagel behandeling, zoals die van Lucovitaal. Dit is meestal vloeistof die je met een kwastje op de nagel aanbrengt. Die vloeistof dringt diep door in de nagel, waardoor de schimmels gedood worden. Op den duur zal de nagel loslaten en komt er een gezonde nagel tevoorschijn.

Lees ook: Zó verwijder je eelt makkelijk en snel voor zijdezachte voeten

Natuurlijke middeltjes

Je kalknagel behandelen kan ook op een natuurlijke manier. Hieronder vind je verschillende voorbeelden van methoden die veel gebruikt worden. Het is niet wetenschappelijk bewezen of deze remedies honderd procent werken, waardoor de resultaten kunnen variëren.

  • Tea tree olie: tea tree olie staat bekend om antischimmel- en antibacteriële eigenschappen. Meng een paar druppels pure tea tree olie met een draagolie, zoals kokosolie, en breng dit op de kalknagel aan met een watje of een wattenstaafje. Herhaal dit dagelijks totdat de infectie verdwijnt.
  • Appelazijn: appelazijn heeft schimmelwerende eigenschappen en helpt om de pH van de huid en nagels in balans te brengen. Meng gelijke delen water en appelazijn en week de aangetaste nagel hierin gedurende 15 tot 20 minuten per dag. Spoel daarna af en droog de nagel goed af.
  • Knoflook: knoflook heeft antimicrobiële eigenschappen en die helpen bij het bestrijden van schimmelinfecties. Plet een teentje knoflook en breng het aan op de aangetaste nagel. Laat het gedurende 30 minuten inwerken en spoel dan af met water.
  • Kokosolie: kokosolie heeft antischimmel- en hydraterende eigenschappen. Het helpt bij het verzachten van de nagel en de omringende huid. Breng dagelijks een beetje pure kokosolie aan op de schimmelnagel en masseer zachtjes in. Laat het intrekken en spoel het niet af.

Tip van de redactie

Met de Simver Manicure- en Pedicureset haal je een professionele nagelstudio in huis! Zeer compact in formaat, maar uitgebreid in functionaliteit. Inclusief 11 nagelfrees opzetstukjes en 56 schuurbanden die je nagels mooi en gezond houden. Polijsten, vijlen, exfoliëren, alles kan! Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images