Recept voor fish & chips

Met vis en zeevruchten kun je alle kanten op. Ga je voor mosselsoep, serveer je een zalm Wellington of lik je je vingers af bij fish-and-chips? Er is keuze genoeg!

Met vis en zeevruchten kun je alle kanten op. Ga je voor mosselsoep, serveer je een zalm Wellington of lik je je vingers af bij fish-and-chips? Er is keuze genoeg!

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

bierbeslag:
• 100 g bloem
• 4 g bakpoeder (1 tl)
• 1 tl suiker
• 1/2 tl zout
• 1 ei
• 125 – 150 ml bier
overig:
• 400 g kabeljauwfilet
• 500 g voorgebakken Vlaamse frieten (koelvers of diepvries)
• peper en zout
• extra: (frituur)pan met plantaardige olie

Ook lekker: Recept voor Normandische mosselen met spekjes, champignons en room

Aan de slag

1. Verhit een pan met ± 10 cm plantaardige olie naar 180 °C (of gebruik een frituurpan met thermostaat).
2. Verwarm de oven voor op 100 °C.
3. Meng de bloem met het bakpoeder, suiker, zout, ei en 100 ml van het bier tot een klontvrij beslag. Roer er de rest van het bier door tot het beslag yoghurtdik is.
4. Verdeel de visfilet in 4 gelijke delen en bestrooi met een beetje peper en zout.
5. Bak eerst de frieten goudbruin in het frituurvet en houd ze warm in de oven.
6. Haal daarna 2 stukken vis door het beslag en frituur ze in ± 3 minuten goudbruin.Schep uit de pan en laat uitlekken. Houd warm in de oven en bak daarna de andere twee stukken vis op dezelfde wijze.

Tip: Serveer de fish & chips met deze zelfgemaakte makkelijke remouladesaus. Meng 6 el mayonaise met 1 tl mosterd, 1 el fijngehakte kappertjes, 1 el gehakte peterselie en 2 fijngehakte augurkjes. Breng op smaak met peper en zout.

Probeer ook eens: Recept voor plantaardige zalmfilet uit de oven met citroen, kruidenolie en peultjes