Recept voor plantaardige zalmfilet uit de oven met citroen, kruidenolie en peultjes

Recept voor plantaardige zalmfilet uit de oven met citroen, kruidenolie en peultjes

Wil je gezonder en milieubewuster eten? Dat kan met dit recept waar plantaardige zalmfilet de hoofdrol speelt.

Wil je gezonder en milieubewuster eten? Dat kan met dit recept waar plantaardige zalmfilet de hoofdrol speelt.

SoFine heeft een plantaardige zalm geïntroduceerd! Zo kun je toch milieubewust en gezond eten én van zalm genieten. Goed voor jou en de planeet dus.

Klassieker met citroen en kruidenolie

Met dit recept van SoFine (niet gesponsord) maak je de klassieker van zalm met citroen en kruidenolie. Hierdoor komt de smaak van de zalm perfect naar voren. Serveer met krieltjes en peultjes voor een volwaardige maaltijd!

Ingrediënten voor 2 personen

– 2 SoFish Fillets Salmon Style
– 2 schijfjes citroen
– 1 el olijfolie
– 400 g krieltjes
– 250 g peultjes
– 1 el peterselie of bieslook
– 2 el extra vierge olijfolie

Tip!

Ook lekker met groene asperges, sperziebonen en broccoli.

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
2. Leg 2 SoFish Fillets Salmon Style op een bakplaat. Leg 2 schijfjes citroen op de zalm
en besprenkel met 1 el olijfolie. Bak de Fillets 10 min in de voorverwarmde oven.
3. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak 400 g krieltjes in 10 min goudbruin en gaar.
4. Kook 250 g peultjes in 4 min knapperig gaar.
5. Hak 1 el peterselie of bieslook fijn en meng met 2 el extra vierge olijfolie. Neem de
SoFish Fillets Salmon Style uit de oven en besprenkel ze met de kruidenolie. Serveer
met de krieltjes en de peultjes.

Fotografie en receptuur: SoFine