Broodrooster schoonmaken

Handig: zó maak je het broodrooster weer helemaal schoon

Maak jij regelmatig gebruik van het broodrooster? Bijvoorbeeld om een lekkere avocado toast te maken? Dan is het af en toe ook tijd voor een grondige schoonmaakbeurt van het broodrooster. Hoe je dat het beste kunt doen, leggen we je uit. 

Voordat je begint aan de grote schoonmaak is het verstandig om een kijkje te nemen in de handleiding van het apparaat. Wellicht dat daar specifieke dingen in staan die je wel en beter niet kunt doen tijdens het schoonmaken van het broodrooster. Verder is het handig om hem schoon te maken nadat je hem hebt gebruikt, zodat het apparaat weer droog is voor de volgende keer dat je hem gebruikt. 

Haal de stekker uit het stopcontact

Het klinkt misschien logisch, maar het is zeker niet onbelangrijk om te benoemen: haal de stekker van het broodrooster uit het stopcontact als je hem gaat schoonmaken. Je wil natuurlijk niet het risico lopen om brand te veroorzaken of een schok te krijgen. 

Verwijder kruimels

Het is onmogelijk om de binnenkant van het broodrooster perfect schoon te krijgen, maar je kunt de meeste kruimels er wel voorzichtig uitschudden door hem op de kop te houden. Blijven er nog wat kruimels hangen? Borstel deze er dan voorzichtig uit met een lange borstel of kwast. Gebruik in ieder geval geen pincet, schaar of mes, want die kunnen het apparaat beschadigen.

Lees ook: Zó verwijder je een zweetgeur uit je kleding

Reinig de kruimellade

Dan is het tijd voor de kruimellade. Leeg deze lade en verwijder eventueel vet en vuil met een spons, warm water en wat afwasmiddel. Droog het vervolgens af met een microvezeldoek voordat je de lade terugplaatst in het broodrooster. 

Maak de buitenkant van het broodrooster schoon

Om de buitenkant van het broodrooster schoon te maken, maak je gebruik van een microvezeldoek of een zachte spons en wat water en afwasmiddel. Zorg ervoor dat het apparaat niet te nat wordt en voorkom dat water in het broodrooster terechtkomt. 

Laat het broodrooster volledig drogen

Na het schoonmaken van het broodrooster is het enorm belangrijk om hem helemaal te laten drogen voor gebruik. Zorg ervoor dat hij niet te nat wordt en voorkom al helemaal dat er water in het apparaat terechtkomt. 

Tip van de redactie

Ben je dol op poetsen, of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is Schoon in 10 minuten echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Bron: Reader’s Digest
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.