Zweetgeur uit kleding krijgen

Zó verwijder je een zweetgeur uit je kleding

Wat een heerlijk gevoel is het als je die ene favoriete blouse weer aan kunt trekken nadat hij gewassen is. Je trekt hem aan, maar dan… Hij ruikt ondanks een wasbeurt nog steeds naar zweet! Hartstikke irritant natuurlijk en ook niet erg fris. Gelukkig zijn er een aantal manieren om een zweetgeur uit je kleding te krijgen, ook na het wassen. 

De beste manier om een blijvende zweetgeur in je kleding te voorkomen, is door het zo snel mogelijk uit te wassen na het dragen. Op deze manier krijgen de bacteriën die de zweetgeur veroorzaken minder kans. Laat de kledingstukken dus niet eindeloos in de wasmand liggen. 

Soda

Soda is een ontzettend handig middeltje om een zweetlucht mee uit je kleding te krijgen. Laat het kledingstuk een uurtje weken in sodawater en gooi het daarna in de wasmachine. Je zult zien dat het daarna weer helemaal fris ruikt. Het is wel belangrijk om bij deze methode op te letten bij wol en zijde. Soda kan de kleur namelijk aantasten en is niet goed voor deze stoffen. Laat kledingstukken van wol daarom maar kort weken en kies bij zijde voor een ander middel. 

Lees ook: Leren jas schoonmaken? Zó pak je dat aan

Azijn

Naast soda is azijn ook een handig huishoudelijk middel. Het helpt niet alleen om gele zweetplekken uit kleding te verwijderen, maar het werkt ook heel goed tegen een zweetgeur in kleding. Laat de kleding een nachtje weken in azijn en was het daarna uit. Et voila: je kleding ruikt weer lekker fris!

Dettol

Heb je Dettol in huis staan? Ook dit middeltje werkt goed tegen een zweetgeur in kleding. Er zijn verschillende manieren waarop je het kunt gebruiken. Mix bijvoorbeeld een klein beetje Dettol met water en laat je kleding daar 1 tot 3 uur in weken. Verder kun je ook een wasdopje vullen met een klein beetje Dettol en water. Deze leg je in de wasmachine met de stinkende kleding en wat wasmiddel. Ook kun je wat Dettol mengen met water in een spuitfles. Vervolgens spray je wat van het middel op de zweetplek. Laat dit een nachtje intrekken en doe het de volgende dag in de wasmachine. Handig!

Tip van de redactie

Ben je dol op poetsen, of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is Schoon in 10 minuten echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Bron: RTL Nieuws
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.