Welke wijn kun je het beste drinken als je wil afvallen?

Welke wijn kun je het beste drinken als je wil afvallen?

Het is niet erg gezellig om calorieën te tellen op een feestje. Maar wat als je aan de lijn bent en toch één of twee glaasjes wijn wil drinken? Dan zijn dit je beste opties.

Welke wijn heeft de minste calorieën?

Iedere dag twee liter water drinken en de nodige koppen (groene) thee: als je bezig bent met afvallen, weet je heus wel wat je het beste kunt drinken. Maar tegelijkertijd weet je waarschijnlijk ook dat deze nieuwe levensstijl makkelijker vol te houden is als je af en toe jezelf iets toezegt. Dus staat er een feestje op de planning en wil je weer eens een glas wijn drinken? Dan vind je hieronder hoeveel calorieën een glas van 100 ml gemiddeld heeft.

 • Droge witte wijn 67 kcal
 • Rosé 71 kcal
 • Champagne 79 kcal
 • Rode wijn 82 kcal
 • Zoete witte wijn 96 kcal

Droge witte wijn

Zoals je hierboven kunt zien, kun je het beste om een glas droge witte wijn vragen als je wel alcohol wil drinken, maar toch op de calorieën wil letten. En kies dan het liefst voor een goede wijn, zodat je er tenminste van kunt genieten.

Bekende droge witte wijnen die zeer droog zijn, zijn bijvoorbeeld Sauvignon Blanc en Chardonnay. Pinot Grigio, Pinot Blanc en Riesling zijn ‘medium droog’.

Lees ook: Elsa: ‘Afvallen kostte mij al 7500 euro’

Andere alcoholische dranken met weinig calorieën

Bij een spritzer wordt witte wijn gecombineerd met bubbelwater. Hierdoor wordt het drankje nét weer wat gezonder en bevat het minder calorieën dan een normaal glas wijn. Bij een klassieke Aperol Spritz wordt bijvoorbeeld aperol, met prosecco en bubbelwater gecombineerd. Je kunt er ook voor kiezen om de prosecco helemaal weg te laten. Het drankje zal dan iets bitterder smaken, maar het is wel een gezondere optie.

Nog een lekker, verfrissend drankje is een seltzer. Het is een licht alcoholisch drankje dat bestaat uit bruiswater, alcohol en (fruit)aroma’s. Het is tegenwoordig vooral een populair drankje onder jongeren, omdat het lekker wegdrinkt zonder dat je er snel dronken van wordt. Ook is het lager in calorieën dan de meeste alcoholische dranken.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: Kaaps Wijnhuis, Wereldwijn online
Foto: Getty Images

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 • Anoniem
  johnny -
  Bedankt voor het delen van zulke geweldige tips in je artikel.
  Beantwoorden