Handig: waarom je keukenpapier in de koelkast zou moeten leggen

Handig: waarom je keukenpapier in de koelkast zou moeten leggen

Keukenpapier komt natuurlijk goed van pas als je wat gemorst hebt, maar wist je dat je het ook goed kunt gebruiken voor het vershouden van groenten in de koelkast? We leggen je uit hoe dat zit. 

Verse groenten zijn natuurlijk gezond én lekker om mee te koken. Maar helaas bederven ze soms sneller dan dat we ze kunnen eten. En voedsel weggooien is natuurlijk ontzettend zonde. Gelukkig is hier een handige oplossing voor: keukenpapier. 

Keukenpapier in de koelkast

Het enige wat je hoeft te doen is de vershoudlade van de koelkast bedekken met keukenpapier voordat je de producten erin legt. Vervolgens vervang je het keukenpapier iedere keer wanneer je nieuwe verse producten in de lade legt.

Lees ook: Déze groenten kun je beter buiten de koelkast bewaren

Zo werkt het

De meeste groenten en fruit geven naar verloop van tijd water af. Dat water komt terecht in de vershoudlade en kan nergens heen. Uiteindelijk zorgt het vocht ervoor dat de verse producten sneller bederven. Wanneer je wat keukenpapier op de bodem legt, absorbeert dit het vocht, waardoor de producten wat langer goed blijven. Onthoud wel dat je het keukenpapier in de koelkast regelmatig vervangt. Als je dit niet doet wordt het namelijk te vochtig en kan het zijn werk niet meer goed doen. 

Liggen er ook groenten in een zak in de koelkast? Bijvoorbeeld een zak sla of spinazie? Dan kan het helpen om een stuk keukenpapier in de zak te leggen. Ook dit zorgt ervoor dat de groente minder snel bederft. 

Bron: Reader’s Digest
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.