Groenten bewaren buiten de koelkast.

Déze groenten kun je beter buiten de koelkast bewaren

Het is bij veel mensen een punt van irritatie: die stampvolle koelkast waar geen product meer bij past. Maar misschien zitten er wel producten in die helemaal niet in de koelkast thuishoren. Zo zijn er bijvoorbeeld een aantal groenten die je beter buiten de koelkast kunt laten liggen. 

Déze groenten kun je beter buiten de koelkast bewaren, zodat ze goed op smaak blijven en langer meegaan.

Tomaten

Veel mensen bewaren tomaten in de koelkast. Maar wist je dat ze dan veel sneller hun smaak en aroma verliezen? Dat blijkt uit onderzoek van de Wageningen University. En helaas komt die smaak ook niet meer terug als die eenmaal verloren is gegaan. Je kunt verse tomaten daarom beter buiten de koelkast op een droge en koele plek bewaren. 

Uien

Uien worden sneller zacht wanneer je ze in de koelkast bewaart en bederven daardoor ook sneller. Je kunt ze beter bewaren op een donkere en droge plek, want zo heb je er een stuk langer plezier van. 

Aardappelen

Ook aardappelen kunnen niet goed tegen een vochtige omgeving, zoals in de koelkast. De smaak vermindert doordat het zetmeel wordt omgezet in suiker en ze bederven een stuk sneller. Bewaar je aardappelen daarom beter op een koele, droge en donkere plek.

Zoete aardappelen

Hoewel zoete aardappelen geen familie zijn van de ‘normale’ aardappel, houden ook zij niet van de koelkast. In de koelkast bederven ze namelijk snel vanwege de kou en de vochtige omgeving. Bewaar ook zoete aardappelen op een droge en donkere plek. 

Paprika’s

Paprika’s zijn geen fan van de koelkast, behalve als ze in stukken zijn gesneden. Een hele paprika kun je beter op kamertemperatuur bewaren. Tip: bewaar ‘m in een folie, dan blijft hij nog langer goed. 

Lees ook: Als je eten en drinken op deze plek in de koelkast zet blijft het langer goed

Komkommers

Ook komkommers worden vaak in de koelkast bewaard, terwijl je dit beter niet kunt doen. De schil is namelijk erg kwetsbaar, waardoor hij sneller uitdroogt en hij sneller bederft. Leg ‘m daarom beter op een koele plaats in je keuken of kelder. Tip: koop je de komkommer in een folietje? Laat die er dan omheen zitten, dan kun je hem langer bewaren. 

Winterpeen

Winterwortel en rauwe winterpeen kun je beter niet in de koelkast bewaren, maar op een koele en droge plek.

Aubergine

Bewaar aubergines altijd buiten de koelkast voordat je ze gaat bereiden. En koop je er een met een folie eromheen? Laat deze er dan om zitten, dan blijft hij langer goed.

Courgette

In de koelkast verliest een courgette zijn smaak en daarom kun je ‘m beter buiten de koelkast bewaren als hij nog niet gesneden is. Bewaar de courgette op een droge plek. Is hij al wel aangesneden? Bewaar hem dan wel in de koelkast met een stukje folie erom.

Pompoen

Ook deze herfstige lekkernij kun je beter buiten de koelkast bewaren. Heb je er al een stuk afgesneden? Bewaar het stuk pompoen dan gekoeld. 

Bron: Kassa
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.