Uggs

Je UGGs schoonmaken? Met deze tips worden ze weer als nieuw

Nu de lente in aantocht is, kunnen die vieze UGGs wel een schoonmaakbeurt gebruiken. Maar hoe pak je dat aan? Wij leggen het uit.

Draag jij je geliefde UGGs het liefst dag en nacht? Dan kan een schoonmaakbeurt geen kwaad. Zo haal je de meest voorkomende vlekken eruit.

Watervlekken verwijderen

Je hebt nodig: een suede borstel, suede reiniger, keukenpapier, zachte spons, theedoek en water. Haal de borstel over je schoenen en maak ze vervolgens licht vochtig met een zachte spons. Gebruik de reiniger en verwijder de resten daarna met een vochtige theedoek. Vul je schoenen met keukenpapier zodat ze tijdens het drogen dezelfde vorm behouden. Laat ze drogen.

Lees ook: Déze 4 dingen moet je nooit met bleek schoonmaken

Zout verwijderen

Heb je met UGGs door de sneeuw gelopen? Dan heb je waarschijnlijk wat zoutvlekken in je laarzen. Om deze te verwijderen heb je nodig: milde afwasmiddel, koud water en zachte theedoek. Voeg een klein beetje afwasmiddel toe aan een bak water. Dip de theedoek erin en dep voorzichtig op de vlek. Dus niet hard vegen of schrobben. Laat ze drogen en gebruik daarna eventueel nog een suede borstel.

Modder verwijderen

Je hebt nodig: suede borstel, zachte spons, gum, water en suede reiniger. Laat de modder helemaal drogen voordat je het verwijdert. Borstel daarna zoveel mogelijk modder van de schoenen. Veeg de hardnekkige vlekken weg met een gum. Maak de vlekken een klein beetje vochtig en dep met je vinger. Doe wat van de reiniger en water op een zachte spons en maak draaiende bewegingen over de vlek. Laat vervolgens drogen.

Lees ook: Witte schoenen schoonmaken: met deze tips worden ze weer stralend wit

Bron: PureWow Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen