badkamer schoonmaken

Déze 4 dingen moet je nooit met bleek schoonmaken

Bleek is heel handig om onder meer het toilet en de badkamer schoon te maken. Toch zijn er ook dingen waar je dit wondermiddel beter niet voor kunt gebruiken.

1. Metaal

Je pannen, bestek en roestvrijstalen apparaten kun je beter niet met bleek schoonmaken. De reden is dat het middel ervoor kan zorgen dat de spullen kunnen gaan oxideren en roesten. Precies wat je niet wilt.

2. Houten oppervlakken

Gebruik jij bleek om je houten tafel, snijplank of lambrisering mee schoon te maken? Hier kun je beter mee stoppen. De viezigheid in het hout kan namelijk niet door het middel verwijderd worden, met als gevolg dat het erin achterblijft. Gebruik je vervolgens weer je snijplank, dan is er kans dat er wat bleek in je groente of fruit terecht komt.

3. Granieten aanrecht

Steen laat water en lucht door, waardoor het niet geschikt is om schoon te maken met bleek. Het kan al snel tot beschadigingen leiden.

4. Voedsel

Dit klinkt misschien vreemd, maar er zijn genoeg fabrieken waar dit voedsel wel degelijk met bleek wordt schoongemaakt. Om dit thuis ook te doen, is daarentegen geen goed idee. Het is lastig om de verhouding precies goed te krijgen, waardoor je het risico loopt om het middel binnen te krijgen.

Bron: RTL
Foto: Getty Images

Lees ook: déze 5 dingen moet je nooit schoonmaken met glasreiniger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen