Witte Schoenen

Witte schoenen schoonmaken: met deze tips worden ze weer stralend wit

Je kent het wel: heb je een paar gloednieuwe witte sneakers aan, stap je in een modderplas. Geen paniek: met deze tips kun je makkelijk witte schoenen schoonmaken.

Je kent het wel: heb je een paar gloednieuwe witte sneakers aan, stap je in een modderplas. Geen paniek: met deze tips kun je makkelijk witte schoenen schoonmaken.

Schoenen van canvas

Veeg met een droge doek het meeste vuil van de schoenen. Maak daarna een sopje van heet water en zeep of (af)wasmiddel. Dompel de schoenen onder in het water en boen ze voorzichtig schoon met een handborstel of spons. Laat het vieze water weglopen en herhaal het proces. Veters kunnen in de wasmachine. Als het nodig is, kun je de neus van bijvoorbeeld Converse All Stars schoonmaken met een beetje nagellakremover. Na het schoonmaken stop je propjes keukenrol in de schoenen, zodat ze dezelfde vorm behouden. Je kunt ze buiten laten opdrogen, maar niet in de zon.

Lees ook: Waarom je beter niet elke dag dezelfde schoenen aan kunt doen

Schoenen van leer

Bij leren sneakers is het belangrijk dat je ze goed onderhoudt. Neem ze regelmatig af met een vochtige doek. Vlekken kun je meestal verwijderen met een beetje witte tandpasta. Smeer de tandpasta op de schoenen met een vochtige doek zodat het gaat schuimen. Veeg de tandpasta daarna weg met een schone doek. Als er nog steeds vlekjes zichtbaar zijn, kun je het proces herhalen. Deze truc werkt ook bij witte kunststof schoenen. Gaan de vlekken er niet uit met tandpasta? Koop dan een speciale schoenenreiniger.

Schoenen van suède

Suède is een erg gevoelige stof. Daarom is het extra belangrijk om ze goed te onderhouden. Zit er toch een vlek in je suède schoenen? Schaf dan een suèdeborstel- of reiniger aan. Blijf in ieder geval weg van water, want daar kan suède niet goed tegen.

Lees ook: Déze 4 dingen moet je nooit met bleek schoonmaken

Foto: Getty Images