Smerigste plekken hotelkamer

Bah: dít zijn de smerigste plekken in een hotelkamer

Of je nu lekker een weekendje weggaat of maar voor een kort nachtje in een hotel slaapt, het liefst wil je natuurlijk dat alles in de kamer fris is. En hoewel de kamer er schoon uit kan zien, zijn er helaas toch een paar plekken die vaak wat minder hygiënisch zijn. 

Over smerige plekken in een hotelkamer kun je zelf beter nog een doekje halen. 

Lichtknopje

Ondanks dat de kamer goed schoongemaakt wordt is er een plek die regelmatig vergeten wordt: het lichtknopje. In sommige gevallen kan de schakelaar zelfs E.coli bevatten, ook wel ‘poepbacterie’ genoemd. Deze kan hierop terechtkomen nadat iemand na een toiletbezoek zijn handen niet heeft gewassen. Iel! Een extra doekje over het lichtknopje kan dus zeker geen kwaad. 

Sprei

Ligt er een mooie sprei op het bed over de schone lakens? Misschien moet je daar toch niet zo blij mee zijn. Spreien worden misschien niet zo vaak gewassen als de rest van het beddengoed. Vaak omdat ze door hun omvang moeilijker schoon te maken zijn. Waarschijnlijk denk je nu wel twee keer na als je na een lange reis languit op het bed ploft. 

Afstandsbediening

De afstandsbediening: nog zo’n smerige plek in een hotelkamer. De afstandsbediening wordt vaak aangeraakt, maar ze worden helaas niet altijd schoongemaakt. Een beetje een gevalletje lichtschakelaar dus. 

Lees ook: Déze 6 dingen moet je altijd checken in een hotelkamer

Koffiezetapparaat

Onderzoekers van de Universiteit van Valencia deden onderzoek naar de hygiëne van koffiezetapparaten in hotelkamers. En wat bleek: in negen apparaten die nog maar een jaar werden gebruikt zaten bacteriën. Ook kunnen ze schimmels en virussen bevatten. Dat kopje koffie in je hotelkamer kun je dus misschien beter overslaan. 

Kamersleutel of -pasje

Je denkt er waarschijnlijk niet over na, maar ook de kamersleutel kan vies zijn of vies worden. Je raakt de sleutel of het pasje meerdere keren per dag aan als hotelgast en de kans is groot dat ze niet worden schoongemaakt. Voor de zekerheid kun je er dus even een hygiënisch doekje overheen halen zodra je bent ingecheckt.

Bron: Good Housekeeping, Reader’s Digest
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.