Hotel (1)

Déze 6 dingen moet je altijd checken in een hotelkamer

Slaap je binnenkort in een hotelkamer? Pak dan deze lijst er even bij. Door je hotelkamer te checken, kun je een paar vervelende verrassingen voorkomen.

Hoewel de meeste hotelkamers prima op orde zijn, kan het checken van je verblijf nooit kwaad. Zo voorkom je dat je voor onverwachte verassingen komt te staan. Hier moet je op letten.

1. Vluchtroute

Je hoopt ‘m natuurlijk nooit nodig te hebben, maar uit voorzorg kun je het beste áltijd de vluchtroute checken. Meestal hangt er een plattegrond op de deur. In geval van nood sta jij zo snel mogelijk buiten.

2. Matras

Oké, we begrijpen dat niet ieder hotel voorzien is van luxe boxsprings. Vooral in het buitenland kunnen bedden erg hard zijn. Is je bed helemaal ingezakt of zo hard als steen? Dan kun je altijd vragen om overgeplaatst te worden naar een andere kamer. Vragen staat vrij, toch?

3. Beddengoed

We willen je geen smetvrees aanpraten, maar het zou niet de eerste keer zijn dat iemand een mysterieuze vlek in z’n beddengoed aantreft. Kijk daarom bij binnenkomst of alles er fris uitziet. Anders kun je nog op tijd aan de bel trekken.

Lees ook: Handig filmpje: met deze truc ruikt je bed in no time weer lekker fris

4. Douche

Niet is vervelender dan klaar staan om onder te douche te springen en erachter te komen dat er een klein pisstraaltje uitkomt. Of koud water. Check het dus op tijd.

5. Airconditioning

Vooral bij hoge temperaturen gaat er niets boven een airco op je hotelkamer. Moet-ie het wel doen natuurlijk. Kijk van tevoren even of je airconditioning het doet en hoe hij werkt.

6. Mini-bar

In de meeste hotelkamers is een klein koelkastje met snacks en drankjes te vinden. Wil je hier geen gebruik van maken? Check dan even of alles in de mini-bar staat. Zo betaal je achteraf geen extra kosten voor dingen die je niet gebruikt hebt.

Lees ook: Dit knalroze hotel in Utrecht is perfect voor een vriendinnenweekend

Bron: Girlscene Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen