Canva1 2021 08 13t102242.956

Bewezen: mensen die vaak knoeien, zijn intelligenter

Van een ijsje tot een broodje hamburger: sommige mensen presteren het elke keer weer om op hun kleding te morsen. Leuk is anders, maar als we onderzoekers moeten geloven, brengt het in ieder geval één groot voordeel met zich mee.

Mensen die vaak knoeien, zouden namelijk bovengemiddeld intelligent zijn.

En dat is niet het enige pluspunt.

Oorzaak knoeien

De kans is groot dat jouw ouders je als baby ‘vrij lieten’ met eten. Je kreeg zelf de ruimte om je eten naar binnen te werken en over je gezicht te smeren. Het gevolg: als volwassene knoei je vaker met eten dan iemand die als kind minder mocht experimenteren met eten.

Voordelen

Hoewel het niet altijd even handig uitkomt, brengt het morsen wél voordelen met zich mee. Knoeiers zouden minder kans hebben op overgewicht, omdat ze beter kunnen voelen wanneer ze vol zitten of niet. Ook houden ze er een gevarieerder eetpatroon op na dan mensen die niet morsen.

Bovendien zijn mensen die knoeien vaak socialer dan mensen die dat niet doen. Door het kletsen en lachen tijdens het eten is het risico op morsen groter. Ook kunnen mensen die morsen woorden en klanken over het algemeen beter uitspreken. Het vele knoeien leert hen namelijk goed te slikken en te verslikken.

Ten slotte zijn knoeiers avontuurlijker aangelegd. De reden is dat je al vroeg begon met het leren vasthouden van een mes en vork, waardoor je motoriek al vroeg gestimuleerd werd.

Bron: &C
Foto: Getty Images

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.