Magnetron fouten

Dít zijn de meest gemaakte fouten bij het gebruik van de magnetron

De magnetron is vast een van de huishoudelijke apparaten die je het vaakst gebruikt. Even snel wat opwarmen of een maaltijd snel ontdooien. Het apparaat maakt je leven een stuk gemakkelijker. Toch worden er bij het gebruik van een magnetron ook veel fouten gemaakt. 

Benieuwd welke fouten dat zijn? We zetten ze voor je op een rij. 

Magnetron niet in de gaten houden

Snel je maaltijd opwarmen en ondertussen even je telefoon checken of tussendoor een kleine huishoudelijke taak oppakken. We doen het allemaal vast weleens, maar erg handig is dit niet. Hoewel de magnetron zijn werk supersnel uitvoert, is het belangrijk om hem in de gaten te houden. Vooral als je iets opwarmt zoals, soep, saus of (magnetron)popcorn. Deze gerechten kunnen gaan koken, opspringen of gaan spetteren en aanbranden. Dit is natuurlijk niet lekker voor je maaltijd maar ook niet goed voor de magnetron.

Alles in één keer opwarmen

Heb je nog een bord met aardappelen, groenten en vlees in de koelkast staan? Dan is het na een lange (werk)dag natuurlijk handig om je gehele maaltijd in één keer op te warmen. Toch kun je dit beter niet doen, omdat sommige delen niet goed warm worden en andere delen juist te heet worden. Het is beter om alles los van elkaar op te warmen, zo heeft alles de perfecte temperatuur.

Lees ook: Op déze manier kun jij je rijst voor de tweede keer opwarmen

Alles in de magnetron stoppen

Helaas is het zo dat je niet alles kunt opwarmen in de magnetron. Kip wordt bijvoorbeeld heel taai en zeevruchten zoals garnalen kunnen een rubberachtige structuur krijgen als je ze opwarmt in de magnetron. Daarnaast kun je materialen zoals aluminiumfolie, zilver, plastic en het materiaal waar veel afhaalmaaltijden in verpakt zitten beter niet in de magnetron stoppen. Uit de verpakkingen die vaak gemaakt zijn van piepschuim kunnen plastic moleculen ontsnappen die in je eten terecht komen. 

Bevroren fruit opwarmen

Bevroren fruit is lekker door een smoothie, maar je kunt het beter niet opwarmen in de magnetron. Dat eindigt in de meeste gevallen namelijk in een grote bende doordat alles gaat spetteren. Daarnaast tast het ook de smaak van het fruit aan. Wil je bevroren fruit toch graag ontdooien? Doe het dan in een plastic zakje en leg deze in een bakje warm water. 

Magnetron vergeten schoon te maken

Als je magnetron vies is doet hij niet alleen minder goed zijn werk, maar verspreiden er ook vieze geurtjes door je keuken. Het is dus belangrijk om het apparaat goed schoon te maken.

Bron: Culy.nl
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.