Laptop schoonmaken

Laptop schoonmaken? Zó pak je dat aan

Wie vaak gebruikmaakt van een laptop weet vast ook hoe het apparaat stof, vuil en kruimels als een magneet lijkt aan te trekken. Een schoonmaakbeurt op zijn tijd kan dus zeker geen kwaad, maar hoe pak je dat het beste aan?

Er zijn een aantal stappen die je kunt volgen voor het schoonmaken van je laptop. Let erop dat je voorzichtig te werk gaat zodat je niks beschadigt.

Toetsenbord schoonmaken

Laten we beginnen met het toetsenbord, want dat is natuurlijk het onderdeel van je laptop dat je het vaakst aanraakt. Om het toetsenbord schoon te maken heb je een microvezeldoek nodig die je een klein beetje vochtig maakt met water. Zorg ervoor dat hij niet te nat is en wrijf voorzichtig over de toetsen. Neem ook het touchpad mee, om alles helemaal schoon te krijgen. Spuit verder nooit rechtstreeks water op de laptop. 

Kruimels en stof verwijderen

Kruimels en stof kunnen na verloop van tijd tussen de toetsen gaan zitten, waardoor die minder goed gaan werken. Door perslucht te gebruiken krijg je het vuil gemakkelijk weg uit het toetsenbord. Let op dat je dit heel voorzichtig doet en de spuitbus maar kort indrukt. Wanneer je dat niet doet kan er teveel vocht vrijkomen. Zijn de zijkanten van de toetsen ook smerig? Maak die dan schoon met een wattenstaafje. 

Lees ook: Dít zijn de meest gemaakte fouten bij het inruimen van de vaatwasser

Beeldscherm

We gaan door met het beeldscherm, want dat is ook een echte stofmagneet. Veeg eerst het stof van het beeldscherm af en maak hem daarna schoon met een vochtige microvezeldoek. Vervolgens droog je het scherm met een droge microvezeldoek. Lukt het niet met alleen water? Dan kun je ook een speciale reinigingsspray voor beeldschermen gebruiken. 

Behuizing van je laptop schoonmaken

Voor de behuizing kun je weer gebruik maken van een vochtige microvezeldoek. Vervolgens droog je het weer af met een droge microvezeldoek. Wil je je laptop opladen? Wacht dan tot alles goed droog is. 

Gleuven en USB-poorten

Zijn de gleuven en USB-poorten ook toe aan een schoonmaakbeurt? Dat kun je het beste doen met een wattenstaafje. Is het tijd voor een grondige schoonmaak? Laat dit dan doen door een professional. Die kan stof en vuil op moeilijk bereikbare plekken verwijderen.

Bron: BCC
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.