meest-gemaakte-fouten-inruimen-vaatwasser

Dít zijn de meest gemaakte fouten bij het inruimen van de vaatwasser

Prop je de vaatwasmachine tot de nok vol? En zet je pannen er ondersteboven in? Fout. Heloise Blaure, blogger bij Home Kitchen Land, vertelt je hoe het wel moet.

De machine volproppen

Lekker makkelijk, maar niet verstandig. Hierdoor kan de vaatwasser namelijk niet bij alle vieze plekken en moet je aan het eind van de rit alsnog met een spons aan de slag.

Bestek ondersteboven in het bakje

Een inkoppertje misschien, maar zeker een die niet mag ontbreken in dit lijstje. Wat toegegeven: wie zet z’n bestek áltijd met het handvat onderin? Heloise is duidelijk: plaats vorken en lepels naar boven. Messen zijn een uitzondering, die moeten met de scherpe kant naar beneden, zodat je jezelf niet kunt snijden.

Pannen op de kop in de vaatwasser

Niet. Doen. Volgens Heloise moet je ze op hun zij in het rek leggen. “Anders blokkeert de pan de bovenste sproeiarm.” Weer wat geleerd.

Alles in één richting zetten

Voor een ieder die z’n borden altijd netjes op een rij sorteert: ook mis. Het water spuit vanuit het midden van de vaatwasser, dus je kunt de borden het beste met de vieze kant naar het midden laten wijzen.

Te veel afspoelen

Natuurlijk moet je de grootste etensresten even van je bordje spoelen – te veel voedselresten in de vaatwasser leiden immers tot schimmel – maar je moet niet te ver gaan. “Voorwassen is een serieuze verspilling van tijd, water en warmte”, zegt Heloise.

Vriendin’s favoriet

Met deze rvs-schoonmaakparels maak je elke glazen fles of karaf in een handomdraai schoon. Zelfs de moeilijk bereikbare plekken worden weer schoon. Zeg vaarwel tegen vervelende resten van rode wijn, thee of koffie, vuil en kalkaanslag. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Met déze simpele truc heb je altijd zijdezachte handdoeken

Bron: HuffPost / Margriet