Mature Afro Woman Applying Mascara At Home

Grote kans dat je déze alledaagse voorwerpen verkeerd gebruikt

Van mascara tot conditioner: de kans is groot dat je bepaalde items en producten al jaren op dezelfde manier gebruikt. En dat terwijl we soms half niet weten waarvoor ze eigenlijk zijn bedoeld. Geen zorgen! Wij vertellen je hoe je er voortaan wél op de juiste manier mee omgaat.

1. Conditioner in je haar

Wanneer je haar droog is, komt conditioner goed van pas. Wel is het belangrijk om het middel op de juiste manier te gebruiken. Begin altijd onderaan, om vervolgens verder naar boven te werken. Het risico van bovenaan beginnen is dat je je hoofdhuid en wortels vettig maakt.

2. Mascara

Gebruik jij mascara? Dan is de kans groot dat je het mascaraborsteltje weleens een paar keer op en neer hebt gedipt voor je het aan hebt gebracht. Je zou misschien denken dat er op deze manier meer mascara op het borsteltje komt, maar niets is minder waar. Het zorgt er allen voor dat er lucht in komt. Gevolg: je mascara droogt uit en wordt klonterig.

Lees ook: dít zijn de zes meest gemaakte mascarafouten

3. Gat in spaghettilepel

Hoewel veel mensen denken dat het gat in een spaghettilepel is bedoeld om geen water op te scheppen, is dit niet het geval. Het zorgt ervoor dat je precies één portie spaghetti kan afmeten. Hoe handig?

4. Haarlak sprayen

Haarlak is een handig middel om je haar in model te brengen. Wat veel mensen alleen niet weten, is dat je het middel beter niet direct op je haar spuit. Beter is om het eerst op je handen te sprayen. Daarna haal je je handen door het haar. Op deze manier krijg je een volume boost en kun je alle pluishaartjes in bedwang houden!

5. Houten lepel

Houten lepels zijn niet alleen handig om mee te roeren. Wist je dat je ze ook kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je pan niet meer overkookt? Je hoeft ‘m alleen over de pan heen te leggen. Als het water kookt zorgt de houten lepel ervoor dat het niet gaat overkoken. De belletjes barsten namelijk als ze in aanraking komen met de houten lepel.

Lees ook: met déze simpele trucs kookt jouw pan nooit meer over

6. Pot pindakaas

Grote kans dat jouw pot pindakaas gewoon rechtop in de kast staat. Toch is het beter om ‘m voortaan op z’n kop te zetten. De oliën komen namelijk na een tijdje naar de oppervlakte waardoor er een laagje olie op de pindakaas drijft. Als je de pot ondersteboven bewaart, heb jij hier geen last meer van. De olie zit dan namelijk op de bodem.

Bron: RTL Nieuws
Foto: Getty Images

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *