Canva1 2021 11 11t115813.281

Met déze simpele trucs kookt jouw pan nooit meer over

Heb je net voor het koken je kookplaat of gasfornuis schoongemaakt, kookt je pan alwéér over. Vervelend, maar het overkomt de beste. Gelukkig heb je er met deze twee trucs voortaan geen last meer van.

De truc met de lepel

Het is heel simpel: je hebt alleen een houten pollepel en een pan met water nodig. Leg een houten lepel of spatel over de pan heen als het water kookt. Je zult nu zien dat het water netjes in de pan blijft zitten. Dit komt omdat de belletjes barsten als ze het hout van de lepel raken. Dan valt het water weer terug in de pan. Let wel: als de lepel of spatel te heet wordt, zal dit condenseren minder snel gaan en zal het water alsnog overkoken.

De truc met de olie

Heb je geen houten pollepel bij de hand? Geen zorgen! Dan kun je de olietruc gebruiken. Smeer je pan in met olie tot boven het water. Hierdoor kunnen de bubbels zich niet hechten aan de pan en zal je water niet overkoken.

Ook zijn er nog wat andere huis tuin en keuken tips. Zo zou je ook een mespuntje boter aan het kookwater kunnen toevoegen. Daarnaast kun je een wasknijper op de rand van de pan vastzetten. Zo kan de deksel niet helemaal op de pan komen, waardoor het minder snel overkookt. Maar de belangrijkste tip: blijf altijd bij je eten in de buurt!

Bron: Plezier in de keuken en 24 Kitchen
Foto: Getty Images