mascara

Dít zijn de zes meest gemaakte mascarafouten

Mascara is het populairste make-up product. Maar breng jij ’m wel juist aan? Dit zijn de valkuilen.

1. Je brengt je mascara recht aan

Recht aanbrengen Als je recht omhoog of omlaag veegt, heb je kans dat er op de buitenste wimperhaartjes geen mascara komt. Je kunt daarom beter zigzaggend je mascara aanbrengen. Zo krijg je bovendien een mooi laagje om het hele wimperhaartje heen (ook de zij- en bovenkant), zonder klontjes.

2. Je corrigeert een foutje meteen

Het overkomt de beste: je schiet uit en vlekt op je huid. Of je knijpt ineens per ongeluk je oog hard dicht omdat het borsteltje te dichtbij komt, waardoor je onder de mascara zit. Het lijkt logisch om meteen met een wattenstaafje in de weer te gaan, maar even wachten is beter. Droge mascara smeert niet nog verder uit, waardoor je het in een handomdraai kunt verwijderen.

3. Je pompt er lucht in

Get is een fabel dat, door het borsteltje in de huls heen en weer te pompen, je mascara beter werkt of meer volume geeft. Wat je wél doet met al die lucht, is je mascara uitdrogen. Hierdoor gaat ’ie minder lang mee én heb je sneller last van klontjes.

Lees ook: waarom je mascara nooit in en uit de huls mag pompen

4. Je brengt te veel laagjes aan

Krijgen jouw wimpers standaard vier à vijf laagjes mascara? Dat is helemaal niet nodig. Maximaal twee lagen is het mooist. Want hoe meer laagjes, hoe meer je mascara gaat klonteren en je de bekende ‘spinnenpootjes’ krijgt.

5. Je begint met de bovenste wimpers

Begin onder. Je kijkt namelijk automatisch omhoog als je met je onderste wimpers bezig bent. Als je bovenste wimpers dan nog nat zijn van de mascara, krijg je vlekken.

6. Je veegt het teveel aan mascara niet af

Als je het borsteltje uit de huls haalt, zit er veel mascara aan. Als je ’m nu aanbrengt, komt er in één keer te veel mascara op je wimpers waardoor ze aan elkaar gaan plakken. Veeg dus altijd het borsteltje langs de opening van de huls af om dit te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen