Vrouw (2)

Tarah: ‘Ze ging op vakantie en miste de uitvaart van mijn vader’

Nadat de vader van Tarah overleed, hoopte ze dat haar vriendin bij de uitvaart kon zijn. Maar ze ging op vakantie en dat nam ze haar erg kwalijk.

Reis naar Curaçao

Tarah (39): “Mijn vader overleed vijf dagen voordat mijn vriendin Phileine op vakantie zou gaan. Ze had een reis naar Curaçao gepland met haar gezin. Ik had verwacht dat ze haar vlucht zou omboeken en mij zou bijstaan tijdens de uitvaart. Dat had ik in elk geval wel gedaan. Maar voor haar stond vast dat ze zou gaan.”

Lees ook: Meike was niet welkom op de crematie van haar ex-man

Alles of niets

“Ze kon er nog zijn met het condoleren, maar zou de dag erna vertrekken. Omboeken zou veel geld kosten en ze gingen ‘maar’ negen dagen. In mijn emotie van dat moment heb ik haar dat heel erg kwalijk genomen. Ik was zo boos op de wereld dat ik mijn vader kwijt was, die boosheid kon ik mooi kwijt op haar. Ik heb haar de dagen na zijn dood dus op afstand gehouden, al haar hulp afgeslagen. Het was alles of niets voor mij.”

Kunnen vergeven

“Doordat ze meteen bij haar terugkomst zo’n enorme steun voor me was, heb ik haar kunnen vergeven. Pas jaren later heb ik er met haar over gesproken. Ze vindt het heel erg dat ik destijds zo boos was en dat niet gezegd heb, maar ze begreep me ook wel en ik begrijp haar inmiddels. Ze heeft, vertelde me, de hele vakantie een rotgevoel gehad. Maar ze had toen ook haar man en kinderen om rekening mee te houden. Het was kiezen tussen twee kwaden.”

Lees ook: Carry vergaf haar beste vriendin: ‘Een paar weken later overleed ze’

Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
    Melissa
    Hoe vervelend het ook is dat jouw vader is overleden, jouw vriendin had een hele dure reis geboekt. Annuleren zou niet mogelijk zijn omdat het geen familielid is in de eerste lijn, zij zou het geld (duizenden euro's!) niet vergoed krijgen via de annuleringsverzekering. Omboeken zou haar voor zo'n dure reis ook velen honderden euro's al dan niet duizend euro kosten. Zou jij dat allemaal vergoeden? Daarnaast moet dat allemaal maar te regelen zijn de werkgevers van haar en haar man. Hoe naar ook, haar aanwezigheid bij de uitvaart van jouw vader, zou jouw vader niet terugbrengen op deze aarde. Zoals jouw vriendin al stelde: ze moest ook rekening houden met haar gezin. Jouw woede zou terecht zijn geweest als ze in Nederland verbleef en gewoon laks was. Hoe ik het lees, blijkt dat niet het geval te zijn. Als zij geen (dure!) vakantie had geboekt met haar gezin, dan had zij jou onvoorwaardelijk bijgestaan. Dat is toch een fijne gedachte? Ga even bij jezelf na of je egoïstisch bent......
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen