Persoonlijke verhalen

Vriendin 37: ‘Die verre vakantie kostte ons onze vriendschap’

Anne dacht dat ze haar vriendin Tanja door en door kende en het leek haar heerlijk om samen op reis te gaan. Dat had ze beter niet kunnen doen, want het werd één grote mislukking.”Haar gierigheid was me nooit eerder opgevallen.”

Anne: “Zes jaar lang waren Tanja en ik collega’s en dikke vriendinnen. We werken op hetzelfde kinderdagverblijf. In onze vrije tijd bezochten we vaak samen festivals, elk jaar gingen we naar De Toppers en in het weekend doken we de kroeg in. We waren allebei single en hadden het supergezellig samen. In al die jaren hebben we nooit ruzie gehad, weleens een meningsverschil maar niets wat niet op te lossen was. Ik dacht dat ik Tanja door en door kende. Dus toen ze vorig jaar voorstelde samen op reis te gaan, had ik er alle vertrouwen in dat dat goed zou gaan. Het leek me hartstikke leuk. Afgelopen januari kwam Tanja op een avond heel enthousiast bij me langs: ze had een geweldige aanbieding gezien voor een georganiseerde rondreis van vijftien dagen door Thailand. Rijden op olifanten, zonnen op een paradijselijk wit strand, eten in Bangkok, een bezoekje aan de beroemde Bridge over the River Kwai, de jungle in en pagodes en boeddha’s bewonderen… Het klonk echt helemaal te gek.”

‘Toen ze me vroeg het geld voor te schieten, zag ik daar geen kwaad in’ 

Geen buffer
“Niet zozeer Thailand maar een verre reis stond al lang op mijn verlanglijstje. Ik was per vliegtuig nog nooit verder gekomen dan Londen en ik was razend benieuwd naar wat er nog meer te zien was in de wereld. Dus toen Tanja zo liep te stuiteren over al het moois van Thailand, werd ik ook enthousiast. We bekeken foto’s op de website van het reisbureau en lazen recensies van reizigers die hier al eerder een groepsrondreis hadden geboekt. We besloten ervoor te gaan en prikten een datum in oktober, want dan zou het rustig zijn op ons werk. We hebben op het kinderdagverblijf elk onze eigen groepen, dus het was geen probleem als wij tegelijk weg zouden zijn. Waar we wel tegenaan hikten, was de reissom van elfhonderd euro. Dat was inclusief alle hotels, de busreis, het ontbijt en een paar lunches en excursies. Maar, zo hield Tanja me voor, als we vanaf nu elke maand honderd euro spaarden, hadden we het bedrag in oktober bijna bij elkaar. Honderd euro per maand sparen was te overzien. Dat betekende dat we minder vaak naar festivals en concerten konden, maar dat hadden we er allebei voor over. Wel moesten we meteen een aanbetaling doen. Tanja vroeg me of ik die van haar wilde voorschieten, ze wist dat ik een buffer had. Zij had die niet. Tanja zou dan elf maanden lang elke maand honderd euro naar mij overboeken, meer kon ze per maand niet missen. Ik zag er geen kwaad in en stemde toe.”

Lees het hele verhaal in Vriendin 37.

Is tussen jou en je hartsvriend of -vriendin ook de bom gebarsten? Praat mee op ons forum.

Foto: Shutterstock

Reageer op dit artikel

Lautje2702

Zodra het om geld gaat…. weet er alles van.
Wees maar blij dat de vriendschap over is. Want zulke mensen zijn niet je echte vrienden!
Jammer dat je aan het solliciteren bent. Kun je het niet scheiden, haar zien als een collega waar je niks mee hebt? Als je werk wel leuk is zou ik dat proberen te scheiden.
Ik zit ook bij mijn werkgever alleen omdat het werk leuk is. Met mijn collega’s had ik voorheen ook meer maar omdat er wat voorgevallen is zie ik iedereen nu als collegas en spreek ik buiten werktijd ook niks meer af.
Werk is werk en daarbuiten is mijn privé.
Ik wens je sterkte!

Beantwoorden

Instagram