seks

Lianne: ‘Hoe kón dat nou? We hadden dezelfde minnaar’

Lianne (32) had een knipperlichtrelatie met een bezette man. Bij toeval kwam ze erachter dat haar nieuwe collega Emma (33) óók iets met hem had. Ze besloten hem te confronteren.

Lianne: “Ik kwam mijn minnaar zes jaar geleden tegen in de kroeg. Ik stond op het punt om met mijn vriendinnen naar huis te gaan. Hij keek heel lelijk en daar maakte ik plagerig een opmerking over. Dat vond hij wel grappig. Hij zag er goed uit en was een jaar of tien ouder, schatte ik. Er was meteen een klik en we raakten aan de praat. Niet veel later stelde hij voor dat ik een keertje met hem mee op de motor zou gaan. Hij vroeg mijn telefoonnummer, maar dat leek me niet zo verstandig. ‘Geef mij jouw nummer maar’, zei ik, om de touwtjes in handen te houden. Ik wachtte nog een paar dagen voordat ik hem een berichtje stuurde. Ik hield er rekening mee dat hij niet meer wist wie ik was, maar het tegendeel bleek waar. We spraken af een keer samen iets te gaan drinken.”

Stiekem verliefd

“Hij vertelde meteen dat hij bezet was. En dat zijn vader net was overleden. Daar had hij het zwaar mee, dat was wel duidelijk. In de weken daarna spraken we regelmatig af. Er gebeurde niets, dat wilde ik ook niet. Ik riep altijd stellig dat ik nooit een relatie zou aangaan met een bezette man. Ik had er zelfs een kennis om veroordeeld. We hadden goede gesprekken en hij was openhartig over zijn verdriet en zijn moeizame relatie. Ik denk dat we zo’n drie maanden met elkaar omgingen, toen hij me voor het eerst zoende. Dat verraste me. ‘Nee joh, niet doen! Dat kun je niet maken tegenover je vriendin’, riep ik nog. Ik was stiekem toch wel verliefd op hem geworden, dus lang hield mijn protest geen stand. Ik vond hem leuk en de affaire was spannend. In het begin overheersten de vlinders, maar het voelde ook slecht. Bovendien moest ik me altijd schikken naar zijn agenda. Dat brak me op. Vaak appte hij afspraken ook op het laatste moment af. Daar was ik dan ziek van.”

Heel mannelijk

“Ondanks mijn twijfels was het altijd weer leuk als hij er wel was. Ik voelde me veilig bij hem. Hij was aantrekkelijk en heel mannelijk. En ik was gek op zijn droge humor. Het eerste jaar hebben we alleen maar gezoend. Seks wilde ik hem niet geven, dat was voor mij de grens die ik pas wilde overgaan als hij zijn relatie had verbroken. Ook dat standpunt liet ik uiteindelijk varen. Ik was té verliefd. Mijn omgeving begreep niet waar ik mee bezig was. In het begin adviseerden ze me nog wel mijn gevoel te volgen, maar toen ze doorkregen dat ik wel heel erg lang aan het lijntje werd gehouden, werden ze kritischer. Er zijn zelfs vrienden om afgehaakt. Drie jaar lang hadden we een knipperlichtaffaire. Steeds weer beloofde hij écht voor mij te kiezen, maar het kwam er niet van. Ik heb zelfs tussendoor nog even een andere vriend gehad. Uiteindelijk heb ik het contact verbroken en spraken we elkaar een jaar niet. Hij appte me nog wel, maar dat negeerde ik. Ik wilde door!”

In shock

“Een jaar later kwam ik bij een nieuwe werkgever terecht, waar het al snel klikte met een leuke collega, Emma. We gingen een avond stappen en ik vroeg haar naar haar liefdesleven. Ze keek me veel- betekenend aan. ‘Ja, ik heb iemand leren kennen. Hij is alleen bezet…’ Ik was direct gealarmeerd. Alsof ik aanvoelde dat het om dezelfde man ging. ‘Zeg me dat hij geen Sander heet’, reageerde ik, nog voordat ze meer had kunnen vertellen. Haar mond viel open en haar ogen werden groter. Mijn gevoel bleek juist… Ik was in shock. Emma wilde alles weten. Ik heb haar verteld over de jarenlange affaire. Emma ging al zes maanden met hem en hij had haar allemaal leugens verteld. Zo beweerde hij dat het kind niet van hem was. Zij was vreemdgegaan en hij had de baby, heel nobel, geaccepteerd. Ze waren dus gewoon weer bij elkaar! Ik werd zo boos. En Emma ook, toen ze mijn verhaal hoorde. De ene na de andere leugen kwam eruit. Voor mij was het een gepasseerd station, maar Emma zat er nog middenin. Ze was verliefd op hem, dacht dat ze een toekomst samen hadden en nu voelde ze zich heel erg bedrogen. Hij had haar ook wijsgemaakt dat hij het liefst bij haar wilde zijn, maar dat hij zijn relatie niet zomaar kon verbreken.”

Lees ook: Marieke: ‘Mijn man ging ervandoor met de oppas’

Woedend

“Emma was zo boos dat ze het liefst direct, midden in de nacht, naar hem toe was gereden. Ze wilde zijn vriendin via Facebook een uitgebreide brief sturen, om haar op de hoogte te stellen van het list en bedrog. Ik heb haar echt moeten tegenhouden. ‘Slaap er een nacht over, dan maak je morgen verstandigere beslissingen’, hield ik haar voor. Dat deed ze gelukkig. Ik ben die nacht bij haar gebleven en de volgende dag stelde ik haar mijn plan voor. Emma vond het heftig. Ze is heel lief en wilde hem niet kwetsen. Ik overtuigde haar het toch te doen. Wat had hij haar wel niet aangedaan? Ik had bedacht dat ik hem zou appen of hij zin had een kopje thee te komen drinken. Ik wist namelijk zeker dat hij dat zou doen. En als hij dan binnen zou komen, zou Emma bij mij op de bank zitten. Het idee alleen al maakte ons heel erg nerveus, maar we zetten door. Het werd tijd dat deze man eens op zijn nummer werd gezet.”

Stel valse wijven

“Ik stuurde een appje en begon het gesprek luchtig. Hij reageerde meteen. Na een paar berichtjes vroeg ik of hij nog ‘een projectje’ had lopen. Dat had hij niet, antwoordde hij. ‘Ik vind jou nog steeds de leukste!’ Daarmee bevestigde hij zijn leugenachtige karakter. Hij hapte meteen toe toen ik hem uitnodigde om langs te komen. Met trillende vingers appte ik. Ik vond het toch wel spannend… Hij belde keurig op het afgesproken tijdstip aan. Ik deed de deur open en begroette hem met een kus. Nog voordat hij iets kon zeggen, nam ik hem mee naar de woonkamer. En daar zat Emma op de bank. Ik ging naast haar zitten om samen een front tegen hem te vormen. Hij trok lijkwit weg. ‘Dit is mijn collega, Emma. Kennen jullie elkaar? Je kijkt zo benauwd’, zei ik zo onschuldig mogelijk. Daarop schoten we allebei in de lach. Hij zag er absoluut de humor niet van in. Van lijkwit kleurde hij knalrood. Hij riep dat we een stel valse wijven waren en maakte rechtsomkeert. Met een klap sloeg hij de voordeur dicht. Wij gaven elkaar een high five.”

In paniek

“Blijkbaar drong een paar uur later pas goed tot hem door wat er was gebeurd. Daar raakte hij van in paniek. Hij begon ons te appen, noemde ons gek en ziek. Hij was bang dat we zijn vriendin zouden inlichten. Dat waren we niet van plan. Voor ons was het zo klaar. Ik heb hem nog wel laten weten dat hij met zijn gedrag mensen beschadigt. Niet alleen ons, maar ook zijn vriendin en zijn kind. Ik vraag me af of dat tot hem is doorgedrongen. Sander is een ziekelijke leugenaar en vreemdgaan zit in zijn dna. Hij leert het nooit. Pasgeleden kwam ik hem nog een keer tegen in de kroeg. Hij deed alsof er niets aan de hand was en probeerde weer doodleuk met me in contact te komen. Hij heeft geen bord, maar een enorme plaat voor z’n kop. Emma en ik zien elkaar nog steeds. We werken niet meer samen, maar spreken zo nu en dan nog af. Zij heeft inmiddels een nieuwe leuke vriend en ik heb ook een prille liefde. Mocht ik ooit nog een bezette man tegenkomen, dan ben ik op mijn hoede. Als hij in staat is om vreemd te gaan met mij, zal hij dat ook doen bij mij…”

Lees ook: Jantiens ex ging vreemd met haar beste vriendin: ‘Haar vergeven? Nooit!’

Meer persoonlijke verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Vriendin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  • Anoniem
    Anne -
    Dus dat hij zijn echte vriendin bedondert door jou te neuken moet allemaal kunnen, maar dat hij naast jou nog een schaamteloos seksvriendinnetje heeft, nee dat kan ECHT niet! Bah. Hij is 100% fout maar jullie zijn net zo goed smerig bezig. Zolang jullie je neukpartij maar krijgen vinden jullie het geen probleem om een andere onschuldige vrouw (zijn vriendin) pijn te doen en haar onzeker te maken toch? Dan ben je zelf niets anders waard dan bedrog en verdriet en moet je niet piepen als een ander gewillig grietje hetzelfde uitvoert als jij.
    Beantwoorden