Persoonlijke verhalen

Vriendin 1: Lianne en Emma namen samen wraak

Lianne (32) had een knipperlichtrelatie met een bezette man. Bij toeval kwam ze erachter dat haar nieuwe collega Emma (33) óók iets met hem had. Ze besloten hem te confronteren.

'Hoe kón dat nou? We hadden dezelfde minnaar'

Lianne: “Ik kwam mijn minnaar zes jaar geleden tegen in de kroeg. Ik stond op het punt om met mijn vriendinnen naar huis te gaan. Hij keek heel lelijk en daar maakte ik plagerig een opmerking over. Dat vond hij wel grappig. Hij zag er goed uit en was een jaar of tien ouder, schatte ik. Er was meteen een klik en we raakten aan de praat. Niet veel later stelde hij voor dat ik een keertje met hem mee op de motor zou gaan. Hij vroeg mijn telefoonnummer, maar dat leek me niet zo verstandig. ‘Geef mij jouw nummer maar’, zei ik, om de touwtjes in handen te houden. Ik wachtte nog een paar dagen voordat ik hem een berichtje stuurde. Ik hield er rekening mee dat hij niet meer wist wie ik was, maar het tegendeel bleek waar. We spraken af een keer samen iets te gaan drinken.”

Stiekem verliefd
“Hij vertelde meteen dat hij bezet was. En dat zijn vader net was overleden. Daar had hij het zwaar mee, dat was wel duidelijk. In de weken daarna spraken we regelmatig af. Er gebeurde niets, dat wilde ik ook niet. Ik riep altijd stellig dat ik nooit een relatie zou aangaan met een bezette man. Ik had er zelfs een kennis om veroordeeld. We hadden goede gesprekken en hij was openhartig over zijn verdriet en zijn moeizame relatie. Ik denk dat we zo’n drie maanden met elkaar omgingen, toen hij me voor het eerst zoende. Dat verraste me. ‘Nee joh, niet doen! Dat kun je niet maken tegenover je vriendin’, riep ik nog. Ik was stiekem toch wel verliefd op hem geworden, dus lang hield mijn protest geen stand. Ik vond hem leuk en de affaire was spannend. In het begin overheersten de vlinders, maar het voelde ook slecht. Bovendien moest ik me altijd schikken naar zijn agenda. Dat brak me op. Vaak appte hij afspraken ook op het laatste moment af. Daar was ik dan ziek van.”
 

‘Vaak appte hij een afspraak op het laatste moment af. Daar was ik dan ziek van’ 

Heel mannelijk
“Ondanks mijn twijfels was het altijd weer leuk als hij er wel was. Ik voelde me veilig bij hem. Hij was aantrekkelijk en heel mannelijk. En ik was gek op zijn droge humor. Het eerste jaar hebben we alleen maar gezoend. Seks wilde ik hem niet geven, dat was voor mij de grens die ik pas wilde overgaan als hij zijn relatie had verbroken. Ook dat standpunt liet ik uiteindelijk varen. Ik was té verliefd. Mijn omgeving begreep niet waar ik mee bezig was. In het begin adviseerden ze me nog wel mijn gevoel te volgen, maar toen ze doorkregen dat ik wel heel erg lang aan het lijntje werd gehouden, werden ze kritischer. Er zijn zelfs vrienden om afgehaakt. Drie jaar lang hadden we een knipperlichtaffaire. Steeds weer beloofde hij écht voor mij te kiezen, maar het kwam er niet van. Ik heb zelfs tussendoor nog even een andere vriend gehad. Uiteindelijk heb ik het contact verbroken en spraken we elkaar een jaar niet. Hij appte me nog wel, maar dat negeerde ik. Ik wilde door!''

In shock
“Een jaar later kwam ik bij een nieuwe werkgever terecht, waar het al snel klikte met een leuke collega, Emma. We gingen een avond stappen en ik vroeg haar naar haar liefdesleven. Ze keek me veel- betekenend aan. ‘Ja, ik heb iemand leren kennen. Hij is alleen bezet…’ Ik was direct gealarmeerd. Alsof ik aanvoelde dat het om dezelfde man ging. ‘Zeg me dat hij geen Sander heet’, reageerde ik, nog voordat ze meer had kunnen vertellen. Haar mond viel open en haar ogen werden groter. Mijn gevoel bleek juist…"

Lees verder in Vriendin 1.
Heb jij ook je minnaar op z'n nummer gezet? Praat mee op het forum. 
Lees ook: 'Milou heeft spijt dat ze haar man verliet voor een ander'

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram