Flirten

Sara: ‘Flirten? Ja, maar echt vreemdgaan is een no-go’

Vriendin-lezeressen delen de spannendste, bijzonderste of meest liefdevolle ervaring uit hun slaapkamer. Deze week Sara, die graag met andere mannen flirt, maar daar blijft het bij.

Een spelletje

“Pas nam een vader van een klasgenoot van mijn jongste me apart. ‘Mijn vrouw is komende week niet thuis’, fluisterde hij. ‘Kom je een keer een bakkie doen?’ Hij knipoogde er veelbetekenend bij. Ik deinsde terug. Nee hè, was het weer zo ver? Kennelijk had ik verkeerde verwachtingen geschept. Ik had vaak met deze vader staan dollen en niet verborgen dat ik hem aantrekkelijk vond. Maar wat ik zag als spelletje met duidelijke restricties – kom op, we zijn beiden getrouwd! – had hem het hoofd op hol gebracht. ‘Je bent me er eentje’, zei mijn man Jim lachend, toen ik het hem die avond vertelde. Hij weet hoe graag ik flirt – en hij vindt dat, gelukkig maar, niet erg.”

Lees ook: Anne: ‘Mijn man flirt voortdurend met andere vrouwen’

Stuk leuker

“Flirten, sjansen: het is voor mij echt een eerste levensbehoefte. Als ik zie hoe chagrijnig sommige vrouwen over straat lopen… Waarom doen ze zichzelf – en de wereld – dat aan? Ik lach naar iedereen en hou van een praatje en oogcontact. En als ik word nagefloten door een groepje bouwvakkers roep ik iets gezelligs terug. Het leven is gewoon een stuk leuker met spontaan contact.”

Twee grote flirts

“In het verleden heb ik een partner gehad die niet met mijn vrije houding kon omgaan. Hij werd al zenuwachtig als ik grapjes maakte met een ober. Ook kon hij het niet uitstaan dat al zijn vrienden van mij gecharmeerd waren. Gelukkig staat Jim daar heel anders in. Hij is net zo vrij als ik. We leerden elkaar kennen in de sportschool. Anderen zagen al langere tijd overduidelijk vonken tussen ons. Zelf waren we onzeker. Natuurlijk voelden we dat we elkaar leuk vonden: maar hóe leuk precies? Zo merkte Jim wel dat ik vaak mijn hand even op zijn arm legde. Maar dat zag hij me ook bij anderen doen. En ik hoorde Jim haast tegen elke vrouw ‘schatje’ zeggen. Dus hoe speciaal was dat woord? De valkuil van twee grote flirts die toch niet zo doortastend zijn!”

Blootgeven

“Uiteindelijk hebben vrienden ingegrepen. Ze organiseerden een etentje en zetten ons aan een tafeltje voor twee. Toen was er niets meer over van onze gebruikelijke grote mond. Na een fles wijn bekende Jim dat hij stapelverliefd op me was. En dat was knetter wederzijds. Toch heeft het nog een paar weken geduurd voordat we echt met elkaar naar bed gingen. Zo vrij als ik lijk, zo timide ben ik namelijk als het op seks aankomt. Geen idee hoe dat komt, maar ik vind het niet zomaar iets en ik heb tijd nodig om me echt bloot te durven geven. Maar toen we het uiteindelijk deden, nadat we elkaar wekenlang hadden opgewonden, was het fenomenaal. Toen was ik ook niet preuts meer – dat ben ik alleen in het begin.”

Nooit vreemdgaan

“Daarom is vreemdgaan voor mij echt een no go. Niet alleen zou ik Jim nooit willen kwetsen, ik durf het simpelweg niet. Jim weet dat en om die reden is hij nooit jaloers. Ook niet als ik op een feestje doorlopend met allerlei andere mannen dans, of als iemand bij de supermarkt weer eens om mijn nummer vraagt omdat ik zo lief naar hem lach. Nee, hij schatert erom en is alleen maar trots dat zijn vrouw zo in trek is. Ik vind dat een supermooie eigenschap. Hij weet dat als hij mij mijn speelsheid en vrijheid gunt, hij de leukste vrouw aan me heeft. Ook in bed. Want als je buiten de deur honger krijgt, kun je thuis extra lekker eten!”

Lees ook: Merel chat met andere mannen op Tinder: ‘Online flirten vind ik geen vreemdgaan’

Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
    Cherie
    Als je thuis inderdaad goed kan eten is de behoefte om elders te gaan eten er niet, maar wat als dat nu niet het geval is..
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen