Persoonlijke verhalen

Naomi is de dochter van Ron Boszhard: ‘Ik wil geen voorkeursbehandeling’

Of het hebben van een beroemde vader je leven verandert? Het valt mee! Een vader is namelijk ‘gewoon’ een vader, óók als heel Nederland weet wie hij is. Naomi, de dochter van Ron Boszhard, weet dat als geen ander.

Over Naomi Boszhard (25):
Beroep: producer
Relatie: met Rutger (26)
Dochter van: Ron Boszhard (55, presentator). Hij heeft ook nog een zoon, Niels (22) en een dochter Roos (2). Ron heeft een relatie met Emily (39).

Jaloerse reacties

“Ik was vier toen mijn vader bekend werd. Op de lagere school, toen hij De leukste thuis presenteerde werd ik me daar bewust van. Ik heb in die tijd wel jaloerse reacties gekregen. Kinderen zeiden dat ik verwend was of werd voorgetrokken. Op de middelbare school ging iedereen er vanuit dat ik wel naar school gebracht zou worden, maar ik bewees het tegendeel. Ik fietste elke dag anderhalf uur heen en anderhalf uur terug.”

Drie jaar geleden interviewden we Carlo Boszhard en zijn moeder Wil

Naomi met haar vader Ron. Tekst gaat verder onder de foto.

Geen voorkeursbehandeling

“Het beroep van mijn vader, maar ook dat van mijn oom Carlo, heeft mij geïnspireerd om een theateropleiding te gaan doen en uiteindelijk bij de televisie te gaan werken. Ik werk achter de schermen, als producer voor de TV-kantine. Hierna ga ik bij Dancing with the stars beginnen. Carlo en ik hebben van tevoren strenge afspraken gemaakt toen ik bij hem begon. We zeggen elkaar gedag, maar dat is het. Ik wilde niet dat iemand dacht dat ik een voorkeursbehandeling kreeg. Het lijkt mijn vader geweldig als ik een keer voor een van zijn programma’s kom werken. Toen ik nog maar net begon, kon ik bij Bommetje aan de slag, een programma dat hij presenteert. Maar er kwam een andere aanbieding tussendoor, waar ik zonder een beroep te doen op de naam Boszhard kon beginnen. Daar heb ik toen voor gekozen. Ik wil alles graag op eigen kracht doen.”

Lees ook: Natascha is de dochter van René Froger

Gek op de camera

“Qua uiterlijk lijk ik op mijn moeder, en qua karakter weer op mijn oom. We hebben een kleine familie en iedereen houdt van de camera. Ook mijn oma Wil Boszhard is regelmatig op tv te zien. Ik heb een goede band met haar: ze is niet alleen mijn oma, maar ook mijn vriendin. Mijn vader is heel lief en rustig. Ik kan om niemand zo hard lachen als om hem. Ik probeer iedere week bij hem langs te gaan, ook om mijn kleine zusje Roos te zien. Dat mijn vader er vorig seizoen als eerste uit moest bij Wie Is De Mol, vond ik heel jammer voor hem. Hij wilde het zó graag! Het gaf me een goed gevoel om online te lezen dat vrijwel iedereen aan zijn kant stond.”

Tekst: Hester Zitvast. Foto’s: Yasmijn Tan. Visagie: Wilma Scholte.

Reageer op dit artikel