Persoonlijke verhalen

Carlo Boszhard en zijn moeder Wil: ‘Wij hebben samen de grootste lol’

Tv-maker Carlo Bozhard (47) en zijn moeder Wil (74) zijn dikke maatjes. Sinds Wil de rubriek ‘Wil wil wel’ heeft, in Carlo’s tv café, zijn ze ook collega’s. De chemie tussen de twee werkt heel goed op tv. ”Onze band is heel bijzonder, ze is echt een vriendin van me.”

Al jaren zijn ze buren, Carlo Boszhard en zijn ouders. Als Carlo het tuinhekje opent om naar zijn ouders te lopen, glipt zijn kat langs hem heen. Henk, Carlo’s vader, pakt het beestje op en zet het weer netjes aan de goede kant van de heg. “Goed zo, Henk!” prijst Wil haar man. “Die poes kunnen we hier echt even niet hebben, ze springt zo het aanrecht op.” “Ik zou De rijdende rechter maar vast bellen, ma,” grapt Carlo. Beiden gieren het uit. In razend tempo en in plat Amsterdams vliegen vervolgens de verwensingen en de grappen over en weer. Moeder en zoon zijn in elkaars nabijheid meteen het sprankelende, goedlachse duo dat we inmiddels kennen van de rubriek Wil wil wel uit Carlo’s tv café. Waarin Wil elke week een gouden envelop krijgt met daarin een ludieke opdracht.
 

'Mijn moeder op tv… Ik vond dat eng, ze is toch kwetsbaar'
 

Hoe kwam je op het idee je moeder te vragen voor dit item?
Carlo: “We zochten naar iets nieuws voor mijn programma, iets luchtigs dat mensen wel zouden waarderen. Herald, mijn vriend, medeschrijver en medeproducer van Carlo’s tv café, opperde iets met mijn moeder te doen. Hij zei: ‘Ze is authentiek, volks maar beslist niet ordinair, heeft humor en jullie band is gewoon heel bijzonder. Daar moet je van genieten. Ga leuke dingen doen met haar en laat dat zien aan tv-kijkend Nederland.’ Ik vond het meteen een geweldig idee, maar twijfelde ook.”

Wil: “En ik wilde niet meteen nee zeggen, maar ook ik had zoiets van…” Carlo: “… wat zullen de mensen zeggen? ‘Moet zij ook zo nodig?’” Wil: “Precies, dat ja.”

Carlo: “Ma, je weet toch dat er maar een paar mensen zijn naar wie je moet luisteren? Stel je voor dat Linda de Mol en Wendy van Dijk naar iedereen luisterden die iets van hen vindt? Dan worden ze gek! Iedereen heeft een andere mening. Er zijn zelfs mensen die alleen maar tv kijken om daarna van alles te spuien op de social-mediakanalen. Dat hoort bij het fenomeen bekend zijn. Daar wilde ik mijn moeder voor beschermen. En daar lag ook mijn twijfel of we dit wel moesten doen. Ik vond het eng, ze is toch kwetsbaar. Gelukkig pakt het goed uit. Ik krijg veel complimenten, mensen omarmen Wil.”

En vind je dat leuk, Wil?

Wil: “Nou, als ik bij de kapper zit en er komt een vrouw naar me toe die zegt: ‘O, ik vind het zo tof wat je doet, je gaat er toch wel mee door?’, dan weet ik even niet wat ik zeggen moet. Klap ik dicht. Word ik verlegen. Echt verlegen. Want wat doe ik helemaal? En dan baal ik achteraf weer van mijn reactie, want dat is natuurlijk niet wat die vrouw van me had verwacht.”

Lees het volledige interview met Carlo en zijn moeder in Vriendin 36.
 

Foto: Bart Honingh

Reageer op dit artikel

Instagram