Persoonlijke verhalen

Lezeressen vertellen: ‘Zo hebben wij elkaar versierd’

Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

‘Ik vroeg hem naar mijn hart te kijken en hij stal het’
Hülya (38): “Ik ben gescheiden en had het jarenlang veel te druk met werk en mijn kinderen om zelfs maar aan de liefde te denken. Daarnaast tobde ik over mijn hart. Ik heb heel mijn leven al een traag werkend hart, het klopt zo’n 43 keer per minuut, en ik heb een lage bloeddruk. Ik viel een paar jaar geleden al eens van mijn fiets, waarna ik in het ziekenhuis wakker werd. Ik bleek zwaar bloedend door een ambulance te zijn afgevoerd en moest maandenlang herstellen. Mijn cardioloog kon niets raars vinden: mijn hart was dan wel traag, maar ik had geen hartritmestoornissen. Ik voelde me niet gehoord, was bang dat ik nog eens zo hard zou vallen. Via een kennis hoorde ik over Jack, een man die anders naar het hart kijkt dan cardiologen en wereldwijd aan cardiologen trainingen geeft. Hij nam de moeite me thuis op te zoeken en die avond sloegen de vonken over. Patsboem, verliefd. Ik grap nog vaak tegen Jack: ‘Ik heb je gevraagd naar mijn hart te kíjken, niet om het te stelen.’” 

'Wist ik veel dat hij écht met een roos voor de deur zou staan’
Sofie (27): “Ik was vijftien en zat die middag bij een vriendin, toen mijn moeder belde. ‘Zeg, er stond net een schattige jongen voor de deur. Hij had rode oren van de kou en een roos in zijn hand. Hij dacht dat je er zou zijn, waarom was je niet thuis?’ Ja, ik had een dag eerder op MSN Messenger tegen Marco gezegd dat ik een keer een echte verwachtte, toen hij me zo’n emoji van een roos stuurde. Wist ik veel dat hij dat écht zou doen? Al vanaf de brugklas zaten we bij elkaar in de klas. We gingen met elkaar om op school, meer was het niet. We waren ook heel anders: ik het serieuze, hardlerende meisje, hij de rebel die ziektebriefjes vervalste en spijbelde. En toch heeft hij me weten te veroveren en was die roos het begin van een relatie die nu al twaalf jaar duurt. Enne… bij mijn moeder kon ’ie met die actie natuurlijk meteen niet meer stuk!” 

‘Zijn openingszin was zo sneu dat ik hem keihard uitlachte’
Jennifer (30): “Het is vreselijk afgezaagd. Hij kwam in de kroeg naar me toe en vroeg:‘Geloof je in liefde op het eerste gezicht of moet ik nog eens langslopen?’ Het was zo sneu dat ik hem keihard uitlachte en hij bood me een drankje aan om het goed te maken. Waarom ook niet, dacht ik, kijkend naar het kuiltje in zijn wang. Dat kuiltje zie ik tien jaar later nog steeds elke ochtend als ik wakker word. Als mensen nu vragen hoe we elkaar hebben ontmoet, hoeven we elkaar maar aan te kijken en we schieten weer in de lach. Wie had ooit gedacht dat zo’n uitgekauwde versiertruc tot een huwelijk en twee dochters zou leiden?” 

Lees nog leuke meer verhalen van lezeressen in Vriendin 46. 

Reageer op dit artikel

Instagram