verborgen verlangens

Lezeressen vertellen: ‘Verborgen verlangens’

Iedereen heeft verlangens die je liever voor je houdt: een carrièreswitch, kinderen die (eindelijk) uit huis gaan of…

Iedereen heeft verlangens die je liever voor je houdt: een carrièreswitch, kinderen die (eindelijk) uit huis gaan of…

Laat dan lege-nest-syndroom maar komen

Kristel (48): “Een gekkenhuis is het hier! Ik heb een kind in groep acht en twee op de middelbare school. Allemaal jongens! Het is hier een komen en gaan en mijn rol als politieagent houdt nooit op. Het is een zooi, ik vind dingen die ik niet wil vinden – gisteren nog twee gebruikte condooms naast het bed van mijn middelste. Ik was wekelijks meer sportkleding dan een winkel in voorraad heeft en melk en brood zijn hier niet aan te slepen. Ik kook voor een weeshuis en krijg als dank negen van de tien keer een grote mond. Wat zal ik blij zijn als ze allemaal het huis uit zijn. Laat dat lege-nest-syndroom maar komen. Lijkt me heerlijk, die rust!”

Lees ook: Lezeressen vertellen: ‘Liefde en lust op vakantie’

Iets groter geschapen graag

Ezra (36): “Ik heb het nog nooit aan iemand verteld omdat dat voelt als verraad, maar echt, ik zou willen dat mijn vriend een flink stuk groter geschapen was. Toen ik nog verliefd was, had ik er geen problemen mee, alles was toen spannend. Maar tien jaar en twee kinderen verder, zou ik toch wel heel graag willen dat het anders was en kan ik er echt over fantaseren, zelfs naar verlangen. Nu blijft het bij laf gefriemel in de ruimte.”

Lees ook: Lezeressen vertellen: ‘Klaar met die fat shaming!’

Tijd voor mezelf

Bettina (53): “Het klinkt echt zo gemeen wat ik nu ga zeggen. Eigenlijk mag ik het ook niet zeggen, maar het voelt wel zo: ik zou willen dat mijn schoonvader komt te overlijden. Hij is 87 en woont nog zelfstandig, terwijl dat eigenlijk al lang niet meer kan. Mijn man, zijn enige zoon, vindt dat het allemaal prima gaat met de ingehuurde hulp, maar hij ziet niet wat ik allemaal doe: de vieze was die ik dagelijks meesleep, elke dag extra ­koken, dat dan ‘even’ langsbrengen, zijn boodschappen doen, zijn gemopper aanhoren… Al jaren kunnen we niet op vakantie omdat niemand die zorg van me kan overnemen. Weekendje weg, ho maar. Ik zou zo graag willen dat het voorbij is. Eindelijk weer tijd voor mezelf.”

Lees ook: Lezeressen vertellen: ‘Dit moment veranderde mijn leven’

In Vriendin 32 lees je meer verhalen over geheime verlangens van lezeressen.

Tekst: Ghislaine van Delden. Beeld: Unsplash.