Persoonlijke verhalen

Kims vriend reed zonder haar terug naar huis: ‘Op vakantie in Spanje liet hij me in de steek’

Wat een heerlijke uitrustvakantie had moeten worden, liep met een domper af. Na een felle ruzie bleef Kim (33) alleen achter in hun vakantiehuis: “Ik kon geen kant op, maar alleen daar blijven was ook geen optie.”

Auto weg, hond weg, vriend weg

Kim: “Daar zat ik dan, moederziel alleen in ons fijne vakantiehuis, op tien minuten rijafstand van Barcelona, maar zonder vervoer. Auto weg, hond weg, vriend weg. Het enige wat ik had was mijn koffer met kleding, geld, mijn telefoon en paspoort. De avond ervoor hadden Marcel en ik vreselijke ruzie gekregen en hij was samen met onze hond in alle vroegte verdwenen. Ik dacht eerst nog: die komt wel terug. Hij rijdt een rondje om af te koelen en krijgt spijt.”

Geen bericht

“Ik vond het niet leuk, maar ben aan het zwembad gaan liggen lezen. Pas toen ik aan het einde van de dag nog niks had gehoord of gezien, maakte ik me zorgen. En toen ik om acht uur een appje kreeg van Marcel dat hij inmiddels in Frankrijk reed, besefte ik dat hij écht gevlogen was en niet meer zou terugkomen. Er zat niets anders op dan te kijken of ik een vliegticket naar Amsterdam kon boeken en een taxirit regelen naar de luchthaven.”

Lees ook: Renée verloor haar ongeboren tweeling tijdens een vakantie in Spanje

Met de auto

“Over de heenreis naar Zuid-Spanje hadden we drie dagen gedaan. Normaal pakten we altijd het vliegtuig, maar we hadden net een labradoodle pup aangeschaft en wilden met de hond op vakantie. Dus dat betekende relaxed rijden met veel stops, kronkelweggetjes in plaats van de snelweg en onderweg twee overnachtingen. Voor de eindbestemming had ik via Marktplaats vlak bij Barcelona voor drie weken een huis gehuurd met zwembad, waar onze hond Diesel heerlijk overdag in de schaduw kon liggen, terwijl wij allerlei uitstapjes konden maken.”

Oververmoeid op vakantie

“Tijdens de reis gedroeg Marcel zich gewoon gezellig. Wel was hij oververmoeid, hij kon zijn ogen bijna niet openhouden. Normaal is hij gek op autorijden, nu kroop ik steeds achter het stuur, zodat hij naast me kon slapen. Marcel werkt in de bouw en had in de weken ervoor lange dagen gemaakt en in zijn vrije tijd ook nog extra uren gemaakt voor een zakcentje op vakantie. Het had er ingehakt, merkte ik tijdens de reis, dus liet ik hem zijn rust pakken.”

Lees ook: Lisa verloor haar ouders door de MH17-ramp: ‘Troost is heel belangrijk’

Relaxte start

“Het dorp waar het vakantiehuis stond was helemaal uitgestorven, maar de woning lag prachtig. We keken uit op een sinaasappelboomgaard en het huis was super-de-luxe: twee slaapkamers, een badkamer, grote open woonkeuken en in de tuin een zwembad. De eerste dagen bleven we in en om het zwembad hangen, verlieten het huis alleen voor boodschappen. Marcel sliep veel, ik las twee boeken. Heel chill. Een heerlijke start van de vakantie. Helaas bleef dat niet zo.”

Lees de rest van het verhaal van Kim in Vriendin 30.

Tekst: Joan Makenbach. Beeld: Unsplash Om privacyredenen zijn alle namen veranderd. De echte namen zijn bekend bij de redactie.​​​​​​

Reageer op dit artikel