Judith zoekt haar minnaars online: ‘Ik weet dat het niet goed is’

Judith (38) is echte maatjes met haar man, maar heel ontevreden over hun ingedutte seksleven. Op Second Love, een datingsite voor mensen met een relatie, vindt ze weer wat spanning.

Judith: “Toen ik voor het eerst bij die andere man voor de deur stond, vroeg ik me wel even af waar ik aan was begonnen. Maar toen ik aan mijn ingedutte seksleven dacht, wist ik het weer: ik had spanning nodig. Anders zou ik mijn huwelijk niet veel langer volhouden… Ik ben nu zo’n achttien jaar bij mijn man, waarvan we acht jaar getrouwd zijn. We zijn echte maatjes geworden en hebben samen behoorlijk wat meegemaakt. Door ernstige verklevingen in mijn baarmoeder was het voor mij onmogelijk om op de normale manier zwanger te worden. Het werd een ivf-traject en voorafgaand daaraan ben ik meerdere keren geopereerd. Mijn man heeft me al die tijd heel liefde vol gesteund. Maar achteraf denk ik dat hij mij in die tijd op een manier zag die je seksleven geen goed doet. Ik had vreselijke bloedingen als ik ongesteld was en een paar keer was ik zo ziek, dat ik moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Die periode was echt geen pretje. Gelukkig was de eerste ivf-poging meteen raak. Mijn zoontje werd geboren na een pittige zwangerschap met bekkeninstabiliteit. Daarna volgde een revalidatieperiode van anderhalf jaar, waarin ik heel langzaam mijn lichaam terugkreeg. Maar een bruisend seksleven hadden we niet. Nou hebben we dat eerlijk gezegd nooit gehad. Waar ik bij mijn vorige vriendje weleens dacht: nu even niet, was ik in deze relatie altijd degene die het voortouw nam. Nooit nam hij het initiatief. Al lag ik naakt voor hem op bed, duidelijk aansturend op seks, dan nog kon hij me rustig een kus geven en naast me in slaap vallen. Dat wil een vrouw toch niet?”

Steeds zelfverzekerder

“Toen ik herstelde van mijn bekkeninstabiliteit, kon ik weer gaan sporten en dus ook afvallen. Ik begon met het Sonja Bakker-dieet en verloor in korte tijd fl ink wat kilo’s. Ik werd met de dag zelfverzekerder en dat straalde ik ook uit. Je gaat als je lekker in je vel zit letterlijk rechtop lopen, en dat valt mensen op. Op straat zag ik dat mannen naar me keken en dat deed me goed. Vanaf dat moment kwamen mijn seksuele behoeftes weer in alle hevigheid naar boven. Mijn man zag ook dat ik er beter uitzag en gaf me daar wel complimentjes over, maar de seks bleef uit. Ik probeerde hem te verleiden en erover te praten, maar werd keer op keer teleurgesteld. Het hielp ook niet dat de enkele keren dat het er wel van kwam, een erectie nog weleens uitbleef. Hij ontwikkelde hierdoor faalangst.”

Beetje aftasten

“Ik besloot mijn spanning ergens anders te zoeken. Ik ging op zoek naar chat sites zoals je vroeger MSN had, maar ik kon niet echt wat vinden. Tot ik een advertentie van Second Love tegenkwam, een datingsite voor mensen die al een relatie hebben en op zoek zijn naar spanning. Online vreemdgaan, dat leek me wel wat! Ik meldde me aan en kreeg al snel een berichtje van een man die een open relatie had. Ik liet hem eerlijk weten dat hij de eerste was met wie ik chatte en dat ik nog een beetje aan het aftasten was of dit wel iets voor mij was. Hij respecteerde dat en drong niet aan. Ons contact bleef oppervlakkig en heeft niet heel lang standgehouden. Beetje bij beetje werd ik vrijer in mijn gesprekken met mannen. Ik vertelde wat de reden was dat ik op Second Love zat. Vaak kreeg ik dan complimentjes als ‘Nou, als je mijn vrouw was, zou ik het wel weten!’ Dat deed me goed. Ik had wel mijn foto afgeschermd met een wachtwoord, om te voorkomen dat iemand me zou herkennen. Alleen als ik een foto van die man had ontvangen, gaf ik mijn wachtwoord door. Omdat ik parttime werk en mijn man onregelmatige diensten werkt, had ik voldoende tijd om mijn berichtjes te checken. We hebben allebei onze eigen laptop en ik had een speciaal mailaccount aangemaakt voor de contacten die ik via Second Love opdeed. Als we allebei thuis waren, ging ik met mijn computer aan de andere kant van de tafel zitten. Mijn man vroeg een keer waarom ik daar ineens zat. ‘Het licht is hier beter’, antwoordde ik toen maar snel… Hij had niet in de gaten wat ik in werkelijkheid aan het doen was.”

Lees ook: ‘Ik heb een vriend, maar hou ook nog van mijn ex-minnaar’

Rode wangen

“Ik moest er in het begin aan wennen om op internet over mijn seksuele gevoelens te praten. Ik voelde me er ongemakkelijk bij en zat regelmatig met rode wangen achter mijn computer. Maar hoe langer ik op Second Love zat, hoe minder dat werd. Na een tijdje werd ik zelfs heel vrij. Ik hoor nu regelmatig dat mannen me heel direct vinden. Dat is blijkbaar echt iets wat je leert. De mannen die mij aanvankelijk benaderden, waren een stuk ouder dan ik. Maar daar val ik niet zo op. Dus ging ik na een tijdje zelf op zoek naar een vent van mijn eigen leeftijd. Ik kwam een mooie man tegen: een halfbloed met een gespierd uiterlijk. Totaal anders dan mijn man. Hij bleek net als ik een goed huwelijk te hebben, maar hij miste de spanning. Hij wilde weten of hij nog goed in de markt lag. Ons chatcontact ging al snel over in mailen en skypen. Die eerste keer skypen was zo spannend! Ik had me opgemaakt en een shirtje aangetrokken waarbij mijn schouders bloot waren. Ik wilde natuurlijk wel goed voor de dag komen! Het gesprek was heel onwennig. We zaten als twee tieners te giechelen en wisten allebei niet zo goed wat we moesten zeggen. Ik vond het ontzettend leuk en vooral ook heel, heel spannend. Ons contact breidde zich uit naar whatsappen. Vanaf dat moment moest ik mijn telefoon constant in de gaten houden. Ik wist dat ik met iets bezig was wat niet goed was, maar ik werd gedreven door lust. Daarom negeerde ik dat moraliserende stemmetje in mijn hoofd. Drie weken na ons eerste contact deed zich een mogelijkheid voor om elkaar te ontmoeten. Zijn vrouw moest werken en hun kindje lag al te slapen. Die dag was ik mezelf compleet kwijt. In het bijzijn van mijn man kreeg ik een huilbui. Het was de spanning, maar zeker ook schuldgevoel. ‘Laat me maar, het zijn de hormonen’, zei ik. Ik slikte medicijnen, waardoor het nog best logisch klonk. Van nature kan ik heel slecht liegen, maar het ging me ineens prima af. Ik droogde mijn tranen en zei dat ik die avond met vriendinnen weg zou gaan om even mijn zinnen te verzetten. De enige die wist wat ik die avond echt ging doen, was een goede vriendin, die zelf geen haar beter is dan ik op dit gebied. Bij haar kon ik mijn verhaal gelukkig zonder oordeel kwijt.”

Onwennig

“De autorit naar zijn huis was zenuwslopend. En het moment dat hij de deur opendeed, al helemaal. Hij zag er goed uit. We lachten ongemakkelijk en gaven elkaar een onwennige knuffel. Dat is heel raar met iemand die je tot dan toe alleen hebt gesproken of op afstand hebt gezien. Hij vroeg of ik wat te drinken wilde en samen gingen we op de bank in de woonkamer zitten. Ik keek om me heen en zag allemaal foto’s van hem en zijn gezin. Mijn normen en waarden leken wel uitgeschakeld. Ik was ver van de realiteit en wilde alleen maar deze man. Hij pakte me vast en zei dat hij het zo fijn vond mij in het echt te zien. Ik keek omhoog en onze gezichten waren dicht bij elkaar. Hij gaf mij de eerste zoen en trok me op zich. Dat leidde tot een heftige vrijpartij. Ik was niet bang dat we betrapt zouden worden, ik had alleen maar oog voor hem en werd volledig gedreven door lust. Het was moeilijk om weer naar huis te gaan. Ik wilde niet weg. Het werd nog moeilijker toen ik thuiskwam. Mijn man was op de bank in slaap gevallen en ik sloop zachtjes naar boven, waar ik nog zeker een uur wakker heb gelegen. De volgende dag kwamen de schuldgevoelens: wat had ik gedaan? En waarom? Na die eerste keer hebben we elkaar nog twee keer gezien. Ik heb ons contact afgebouwd toen ik van hem hoorde dat hij zijn vrouw begon af te wijzen. Dat was niet de bedoeling, onze afspraak was alleen seks te hebben, meer niet. Daarbij bleek het heel lastig af te spreken door onze werk tijden. Ik wilde iemand die ik vaker kon zien. Want ondanks mijn schuldgevoel beviel de spanning me wel enorm.”

Lees ook: ‘Mijn man ging vreemd. Op onze huwelijksreis’

Geen bedreiging

“Een tijdje later kwam ik op Second Love een man uit mijn provincie tegen, met wie het klikte en met wie ik wat makkelijker kon afspreken. De eerste ontmoeting met hem ging een stuk beter dan die allereerste keer. Ik was minder zenuwachtig. We bleken elkaar op seksueel gebied echt aan te vullen en hebben een fijne tijd gehad. Ons contact is verbroken omdat hij ging scheiden. Ik wilde geen vrijgezel als minnaar. Dan kon hij een bedreiging worden voor mijn eigen huwelijk en dat ging me te ver. Ik zit nu twee jaar op Second Love en heb meerdere mannen gedatet. Ik krijg nog iedere dag berichtjes en kijk altijd wat ertussen zit. Ongeveer eens in de twee maanden heb ik een afspraak. Tot nu toe heb ik twee keer met een ander gevreeën, dus het is niet zo dat ik met iedere date het bed in duik. Ik heb ook dates gehad met wie ik heel erg heb gelachen, maar bij wie ik geen aantrekkingskracht voelde.”

Verliefdheid verdwijnt

“Met mijn man heb ik de laatste tijd veel gesprekken over hoe het nu verder moet. Hij is mijn maatje, maar het gemis van de seks en de spanning wordt steeds groter. Het besluit om mijn gezin op te breken en een scheiding aan te vragen vind ik zo ingrijpend, dat kan ik nu niet aan. Misschien later wel. Een scheiding maakt in ons geval drie mensen ongelukkig. Daarbij hebben we zo veel samen meegemaakt. Verliefdheid verdwijnt nou eenmaal, ook bij een nieuwe man. Door Second Love houd ik mijn huwelijk langer vol dan ik anders zou hebben gedaan. En echt slecht hebben we het niet samen. Ik weet ook wel dat dit op de lange termijn geen oplossing is. Er zal echt iets moeten veranderen, hoewel ik de hoop daarop inmiddels een beetje heb opgegeven. Ik heb zo vaak aangegeven dat ik iets mis. Ik zie wel wat de toekomst me brengt. Misschien loop ik wel iemand tegen het lijf door wie ik de stap tot scheiden wel durf te nemen…”