Persoonlijke verhalen

Judith: ‘Als hij niet afvalt, ga ik bij hem weg’

Toen Judith (29) haar vriend Coen (31) leerde kennen, waren ze allebei sportief. Maar nu wordt hij dikker en dikker, tot ergenis van Judith. “Ik werd zo chagrijnig toen hij zich weer op de appelflappen stortte.”

Judith: “Als ik ’s avonds thuiskom, tref ik mijn vriend Coen altijd kauwend aan. Meestal hangt hij op de bank of achter de computer met een of andere snack. Daar erger ik me dood aan: ik kom op dat moment net van mijn werk of uit de sportschool en in de meeste gevallen moeten we nog eten. Als ik dan een gezonde maaltijd kook, eet Coen daar weinig van, omdat hij net een zak chips of een broodje bapao op heeft.

Ik heb al honderd keer gezegd dat ik dat niet leuk vind en ik ben al vaak boos geworden. Dan leg ik uit dat ik speciaal voor hem een visje sta te grillen en broccoli kook, maar dat het geen zin heeft als meneer daarvoor aan de vette hap gaat. Maar wat ik ook zeg, het haalt niks uit. Coen blijft zich volproppen met junkfood, omdat hij ‘gewoon honger heeft’ of zich ‘lusteloos voelt’. En ik blijf zitten met de gezonde maaltijd die hij eigenlijk zo hard nodig heeft.”

‘De enkele keer dat we nog vrijen, ligt Coen onder. Hij is te zwaar voor ons favoriete standje’

De enkele keer dat we nog vrijen, ligt Coen onder. Hij is te zwaar voor ons favoriete standje, uit de tijd dat hij nog negentig kilo woog: de missionarishouding, ik onderop. Ik kan hem gewoon niet meer bovenop me verdragen. Ook vind ik het gevoel van zijn dikke buik niet prettig als hij boven me hangt. Laat staan zijn gehijg. Dat doet hij niet omdat hij het vrijen zo prettig vindt. Nee, hij hijgt zo, omdat hij helemaal geen uithoudingsvermogen meer heeft. Elke inspanning is te veel.
De laatste keer dat we echt seks hadden,  is alweer maanden geleden. Geen van ons tweeën neemt nog initiatief. Vroeger sliepen we altijd naakt en begon een vrijpartij vanzelf, omdat we toch al tegen elkaar aan lagen. Tegenwoordig draagt Coen een groot T-shirt en een onderbroek in bed. Ik denk dat Coen zich tegenover mij schaamt voor zijn lichaam, al geeft hij dat niet toe."

Lees het hele verhaal van Judith in Vriendin 13 en praat mee op het forum

Foto: Dreamstime

Reageer op dit artikel

sandrasoekias@gmail.com

Van vis en broccoli wordt niemand blij. In plaats van te mopperen en boos te worden kun je beter positieve feedback geven. Ga samen sporten, wandelen of fietsen. Want met deze houding gaat je relatie het niet overleven.

Beantwoorden

Instagram