Persoonlijke verhalen

Janneke: ‘Ik verliet mijn gezin voor hem’

Janneke (39) liet haar zoon achter bij haar man en trok in bij een nieuwe liefde. Al snel kreeg ze spijt: ‘Als ik alles terug kon draaien deed ik het meteen.’

Janneke: “Spijt komt altijd achteraf. Nu ik alleen ben, zie ik pas hoe goed ik het had met Rob. En denk ik: sleur is ook gewoon fijn. Er is niks mis mee om in het weekend samen te sporten, boodschappen te doen en vrienden te bezoeken. Alles waar ik me toen aan ergerde, mis ik nu. Maar ik mis vooral Rob, mijn gezin en mijn huis. Ik kan me wel voor m’n kop slaan dat ik alles heb opgegeven voor een ander. Voor een verliefdheid die nooit meer is geworden dan een gril. Al dacht ik daar toen natuurlijk heel anders over.

Steeds intiemer
Vier jaar geleden ging onze zoon Bas op voetbal. Dat vond ik erg leuk, ik heb vroeger zelf ook gevoetbald en was blij dat hij van het hockey overstapte op voetbal. Ik werd een echte ‘soccer-mom’. Ik ging altijd kijken bij zijn trainingen, deed vrijwilligerswerk op de club, waste de kleding van het team en was een trouwe supporter bij wedstrijden. Ik werk niet, dus heb in principe alle tijd. Ook zat ik in de whatsapp-groep van ouders van de E-tjes. Rob niet, hij heeft niet veel met voetbal.

Nieuwe coach
Toen Bas van de E-tjes naar de D-jeugd ging, kreeg hij een nieuwe coach: Errol, een lange, sportieve, donkere jonge man. Een ontzettend aantrekkelijke man, bovendien. Tussen Errol en mij was al snel een bepaalde spanning voelbaar. Zijn ogen twinkelden als hij mij zag en hij maakte altijd wel een complimentje over mijn uiterlijk. De ene keer vond hij mijn haar glanzen, de andere keer mijn ogen stralen. Onze gesprekjes werden steeds irteriger. Ik genoot enorm van de aandacht van deze elf jaar jongere man. Met Rob was het allemaal wat ‘gewoon’ geworden. Hij maakte ook nog weleens complimentjes, maar als je al zo lang met iemand samen bent, gaat je hart daar niet heel veel harder meer van kloppen.

Ik verheugde me er steeds meer op om naar het voetbalveld te gaan, zeker als ik wist dat ik Errol weer zou zien. Vaak bleef ik na afloop van de training nog even hangen om wat met hem te kletsen. Bas trapte dan ondertussen nog even een balletje met wat andere jongens of ging alvast naar huis. Errol en ik bespraken dan vooral zaken rondom het team. Maar als hij dan ook weer iets complimenteus over mij zei, maakte dat mijn hele dag goed.

‘Ik genoot enorm van de aandacht van deze elf jaar jongere man’ 
 

Na verloop van tijd werden onze gesprekken steeds persoonlijker en intiemer. Ik wist dat Errol jong vader was geworden van een zoon, die inmiddels negen was, en dat hij sinds een jaar gescheiden was. Hij liet steeds duidelijker merken dat hij me meer dan leuk vond: vaak raakte hij terloops even mijn arm aan of gaf hij me een knipoog. Als ik alleen al aan hem dacht, kreeg ik kriebels en bij elk berichtje van hem in de whatsapp-groep of naar mij privé werd ik nerveus. Ik zorgde dat ik er extra leuk uitzag als ik naar voetbal ging. En na zo een jaar om elkaar heen te hebben gedraaid, gebeurde het onvermijdelijke: op een feest stonden we in de bestuurskamer met elkaar te zoenen.

Stoute berichtjes
Na die avond was er geen houden meer aan. We stuurden elkaar stiekem berichtjes en deden er alles aan om elkaar te kunnen zien. Ik gaf me voor alle bardiensten op en was bijna dagelijks op de club te vinden. Na een bardienst ging ik soms nog met Errol mee naar huis. Daar dronken we iets en praatten we over onze gevoelens. En we zoenden. Heel veel, want dat kon hij heerlijk. Rob had niets in de gaten, al vond hij wel dat ik me erg stortte op mijn nieuwe hobby: ‘de voetbal’. Maar hij liet me vrij. Zoals ik hem ook vrijliet. Dat hadden we altijd gedaan in ons huwelijk. Rob rijdt motor, daar gaat ook veel tijd in zitten en daar heb ik ook nooit over geklaagd. 

Geheime relatie
Zo hadden Errol en ik maanden in het geheim een relatie, waarbij we elkaar stoute berichtjes stuurden en zoenden. Verder gingen we niet. Bij seks lag voor mij de grens. Dat kon ik niet maken tegenover Rob, dat vond ik pas echt bedriegen. Maar ik was tot over mijn oren verliefd en wilde niets liever dan bij Errol zijn. We droomden over een leven samen. Als ik zou scheiden van Rob, kon ik bij hem intrekken. We zouden een nieuw gezin vormen met onze kinderen, gezellig met elkaar eten, spelletjes doen, op vakantie gaan…”

Wil je reageren? Of heb je zelf ook een relatiecrisis gehad en wil je je verhaal kwijt? Mail naar post@ vriendin.audax.nl of praat mee op ons forum

Lees het hele verhaal in Vriendin 44. 

Foto: Dreamstime

Reageer op dit artikel

Instagram