Vrouw (9)

Floor: ‘Opeens lag er een baby in de toiletpot’

Floor dacht dat ze naar de wc moest voor een grote boodschap, maar beviel plotseling van een zoon. “Ik dacht dat mijn lichaam geen zwangerschap aankon.”

Buikpijn

Floor (33): “Vorig jaar stond ik op een zondagochtend op met pijn in mijn buik. Ik vermoedde dat ik buikgriep had of ongesteld moest worden. In de loop van de dag werd de pijn erger. ’s Middags ging ik naar de wc, ik dacht dat ik moest poepen. Maar het voelde anders dan anders. Ik kreeg een rare aandrang en deed wat mijn gevoel me ingaf. Ik perste, perste nog een keer… en opeens lag er een jongetje in de toiletpot!”

Onverwachts

“Ik had een kind gekregen, zonder te weten dat ik zwanger was. Ik wist niet wat me overkwam. Snel pakte ik de baby op en wikkelde mijn vest om zijn lijfje. Hij huilde en plaste. Dat zag er alvast gezond uit. ‘Lief, lief, kom eens!’ riep ik naar mijn vriend. Die keek om de deur, riep: ‘O, god!’ draaide zich om en beende weg. Ik schrok, kon hij het niet aan? Maar hij kwam terug met zijn telefoon om een ambulance te bellen, heel praktisch.”

Lees ook: Susan beviel op vakantie: ‘Ik wist niet dat ik zwanger was’

Altijd een kinderwens

“Ik was meteen heel gelukkig met ons kind, een volgroeide jongen van acht pond. De moederrol voelde natuurlijk. Ik had mijn hele leven al een kinderwens, maar omdat ik reuma heb, geloofde ik niet dat mijn lichaam een zwangerschap aankon. Volgens de verloskundige had ik de baby in mijn buik niet opgemerkt, omdat de placenta aan de voorkant lag. Mijn buik was niet opvallend dik. Ik was wel moe, maar dat weet ik aan mijn reuma en aan een nieuwe baan. Ik slikte de pil en had geen moment aan een zwangerschap gedacht. Nu realiseer ik me dat het maar beter was dat ik het niet vooraf wist, want ik zou me te veel zorgen hebben gemaakt. Alles is goed gegaan, Mats is een kerngezond jongetje en we zijn heel blij met hem.”

Lees ook: ‘We waren zes weken samen toen ik zwanger bleek te zijn’

Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Anoniem
  Ynske
  Wauw wat een wonder, mooi dat je kindje een gezonde jongen is ondanks de medicatie.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Diny
  Is mij ook overkomen 33jaar geleden alles is goed gekomen een story verhaal
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen