Bij mijn vriend weg

Hannah: ‘Door die Spaanse badmeester wil ik bij mijn vriend weg’

Na een bewogen vakantie hakte Hannah (35) de knoop door. Ze wil niet meer verder met haar vriend Ron (34). “Ik besefte ineens dat ik al langer niet meer gelukkig ben in mijn relatie.”

Na een bewogen vakantie hakte Hannah (35) de knoop door. Ze wil niet meer verder met haar vriend Ron (34). “Ik besefte ineens dat ik al langer niet meer gelukkig ben in mijn relatie.”

Hannah: “We zijn nu een dikke week terug van een bijzondere vakantie. Een heel bijzondere vakantie, een die me de ogen heeft geopend. Mijn vriend Ron en ik zijn twee weken in Spanje geweest, op een mooie camping vlak bij de Middellandse Zee. Al de eerste dag kreeg ik opvallend veel aandacht van Felipe, de Spaanse badmeester, een knappe vent met een lekker lijf, minstens tien jaar jonger dan ik. De hele vakantie zocht hij me op. Telkens als Ron zijn baantjes zwom en ik op een strandbedje lag te lezen, kwam hij bij me zitten voor een praatje. Heel onschuldig allemaal, al raakte ik wel wat van slag als hij ‘per ongeluk’ mijn arm aanraakte.”

Tikkeltje jaloers

“Naarmate de dagen vorderden, werd Felipe steeds vrijpostiger. Ik flirtte met hem mee, maar vond het ook wat ongemakkelijk. Ik ben het niet meer gewend dat mannen met mij flirten. Toen Felipe na een dag of acht zei dat hij verdronk in mijn blauwe ogen, antwoordde ik dat dat wel heel raar was voor een badmeester, waarop hij hard moest lachen. Te hard, want Ron keek vanuit het zwembad kwaad mijn kant op. Nog geen tel later stond hij druppend en wel naast me, Felipe droop snel af.”

Lees ook: Ik ben verliefd op een ander! Relatietherapeut Henriëtte geeft tips

Verliefde bakvis

“Terug bij de tent kregen we ruzie. Weliswaar op gedempte toon, want het stel van de caravan aan de overkant ging er al goed voor zitten, maar dat nam niet weg dat Ron witheet was. Hij vond dat ik me de hele week al volstrekt belachelijk gedroeg. ‘Je lijkt wel een verliefde bakvis met dat stomme, puberale gedrag van je’, bitste hij. Mijn sussende antwoorden dat het allemaal niets voorstelde, dat Felipe nu eenmaal een Spaanse charmeur is en dat ik totaal niet in hem geïnteresseerd was, maakten Ron alleen maar bozer. Dat ik zei dat hij me echt kon vertrouwen, hoonde hij snuivend weg. Gezellig werd het die avond niet meer. Ron had geen zin om de barbecue aan te steken, ik trouwens ook niet, dus aten we in een kille stilte de pizza die we lieten bezorgen.”

Niet meer gelukkig

“Ik geloof dat ik nog nooit zo vroeg in de tent heb gelegen als die nacht. Er kon nog net een kleine ‘welterusten’ af, maar Ron gaf me geen kus. Nukkig ging hij met zijn rug naar me toe liggen. De volgende dag wilde hij direct na het ontbijt naar zee. Zijn baantjes in het zwembad liet hij voor wat het was. Na die heftige ruzie was ik behoorlijk van slag. Niet zozeer door de ruzie zelf, maar meer omdat het kwartje bij me was gevallen: ik wil niet meer verder met Ron. Dat realiseerde ik me door de Spaanse badmeester. Ik heb die nacht lang liggen piekeren. Ineens besefte ik dat ik al langer niet meer gelukkig ben in mijn relatie.”

Lees ook: ‘Ik ben verliefd op mijn jeugdliefde, maar houd ook van mijn man’

Gangmaker

“Ik leerde Ron zeven jaar geleden kennen via een vriendin van mijn vriendin Caroline. Het was een mooie zomeravond en Caroline vierde in het park haar verjaardag. Ik ben absoluut geen muurbloempje, maar ook geen uitbundig feesttype. Ik kijk graag de kat uit de boom. Ron daarentegen is een enorme gangmaker. Hij is salesmanager bij een groot bedrijf en heeft overal wel een antwoord op.”

Spontane actie

“Nadat ik Caroline had gefeliciteerd, stond ik wat om me heen te kijken omdat ik niet veel mensen kende. Ik trok een biertje open en leunde wat ongemakkelijk tegen een boom. Na een halfuurtje zag ik Ron. Hij was meegekomen met een vriendin van Caroline. Hij was haar toevallig tegengekomen, had die avond niets te doen en nodigde zichzelf uit. Typisch Ron. Caroline vond het allemaal prima, zij houdt wel van een spontane actie. Al snel had Ron het hoogste woord en sprak hij iedereen aan. Of eigenlijk: hij sprak alle vrouwen aan. De meeste van hen waren enorm gecharmeerd van hem. Niet zo gek natuurlijk, Ron ziet er goed uit. Ik vind hem, nog steeds, echt heel knap. Al die vrouwen deden enorm hun best om ad rem te reageren op zijn grapjes.”

Lees ook: Gemma is gelukkig getrouwd: ‘Soms word ik verliefd op een ander’

Samen

“Toen hij naar me toe kwam, dacht ik in eerste instantie: wat moet die blaaskaak van me. Ik was eerlijk gezegd ook verbaasd dat hij me aansprak. Er waren zo veel andere leuke vrouwen… Maar na vijf minuten dacht ik al: hé, wat een interessante man. Hij bleek helemaal geen oppervlakkige praatjesmaker, hij was juist heel belangstellend. Het werd een gezellige avond. Ron en ik hadden elkaar veel te vertellen, en hadden op het laatst alleen nog maar oog voor elkaar. We waren een van de laatsten die weggingen. Samen.”

Lees het hele verhaal van Hannah in Vriendin 31.

Tekst: Ellen Leijser. Beeld: Unsplash. Om privacyredenen zijn alle namen veranderd. De echte namen zijn bekend bij de redactie.​​​​​​

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen