Vrouw (1)

Claudia: ‘Waarom trapte ik in zijn gladde praatjes?’

Toen Claudia (34) de man van een vriendin op Tinder spotte, wist ze niet hoe ze moest reageren. Uiteindelijk benaderde ze hem, om zijn verhaal te horen. En daar heeft ze nu spijt van.

Claudia: “Die vrijdagavond zou ik iets gaan drinken met mijn zus, maar op het laatste moment belde ze af. Ik appte een paar vriendinnen of ze mee de stad in gingen, maar de een na de ander liet weten dat ze met haar lief op de bank zat en geen zin had er nog uit te gaan. Story of my life de laatste jaren, om mij heen is bijna iedereen bezet. Wat kon ik doen? Een zoveelste film opstarten op Netflix, met mijn kat op schoot? Nee. Ik pakte mijn mobiel en opende Tinder.”

Ik kende dat beeld…

“Sommige mensen noemen Tinder een vleeskeuring, ik vind het juist vermakelijk om al die mannen te bestuderen. Op een terrasje mannen spotten is niet veel anders, toch? Overigens swipe ik alleen de echt leuke heren, met ook een fatsoenlijke profieltekst, naar rechts. Na een stuk of dertig mannen – op twee na had ik ze allemaal kritisch naar links geswipet – kwam ik bij de foto van ene Thom. Het was een donkere foto, genomen vanaf de zijkant. Normaal gesproken klik ik types met dergelijke foto’s meteen weg. Kom op, niet zo vaag, denk ik dan, heb je soms wat te verbergen? Maar ik zag iets bekends en daarom keek ik ook naar de andere foto’s. Hoewel ze lieten zien dat het hier om een knappe, gespierde man ging, waren ze allemaal even onduidelijk. Maar op één foto stond hij in een veld vol lavendel. Ik kende dat beeld… Opeens schoot ik overeind. Verhip, zou het Thomas zijn? De man van een van mijn vriendinnen, Carolien. Ze waren vorig jaar naar ZuidFrankrijk geweest en Caro had toen wat foto’s van bloeiende lavendelvelden op Facebook geplaatst. Als een ware Sherlock Holmes scrolde ik door haar tijdlijn. En ja, daar vond ik de foto waarvan een deel op Tinder stond. Op het origineel liepen Caro met hun twee kinderen ernaast.  Ik was in shock. Thomas, op Tinder, terwijl hij hartstikke getrouwd was! Ruim drie jaar eerder was ik op hun bruiloft geweest, Caro was toen zwanger van de eerste. Caro was vroeger een goede vriendin, we hadden jaren bij dezelfde meidenclub gehoord. Ze was nu al een jaar of tien met Thomas, een superknappe vent om wie ik haar altijd een beetje benijd had. Hoewel ik haar soms nog zag op feestjes, hadden we nog maar zelden een-op-eencontact. Sommige andere vriendinnen vroegen mij weleens te eten bij hun gezin. Caro had dat nooit gedaan.”

Dit was nieuws!

“Caro’s man zocht het dus buiten de deur. Terwijl hun tweede kind nog geen jaar oud was! Zou Caro weten wat haar man uitspookte? Vast niet. Ik overwoog een screenshot te maken en dat naar een paar vriendinnen te sturen. Want dit was nieuws! Maar dat zou niet aardig van me zijn. Straks wist iedereen ervan, behalve Caro. Wat moest ik dan? Haar bellen? Of… Thomas naar rechts swipen zodat ik hem bij een match kon confronteren? Nee, dat leek me niet verstandig. Wie weet tot wat voor gedoe dat zou leiden. Ik kon me er maar beter niet mee bemoeien. Dus ik swipete Thomas weg. Om direct daarna spijt te hebben. Ik was vergeten een screenshot te maken! Nu had ik niet eens bewijs van mijn ontdekking. Hoe suf…”

Eerst zijn verhaal horen

“Twee weken later kon ik het nog steeds niet van me afzetten. Ik had voorzichtig gepolst bij vriendinnen of zij iets wisten over Caro en Thomas. Ging alles wel goed? Ja, begreep ik; maar niemand was echt op de hoogte. Uiteindelijk had ik Caro zelf geappt. Ze had enthousiast geantwoord en deed opeens wat ze daarvoor nog nooit had gedaan: ze nodigde me uit om binnenkort gezellig bij haar en haar gezin te komen eten. Dat was de druppel. Ik mocht dit er niet bij laten zitten, daar was ze me te dierbaar voor. Maar ik wilde ook niet zomaar en zonder enig bewijs bij haar gaan klikken. Het leek me goed om eerst Thomas’ verhaal aan te horen. Dan mocht hij daarna besluiten wie van ons twee het Caro zou vertellen.  Via Tinder kon ik hem niet meer bereiken, wel via Facebook. Ik stuurde hem een vriendschapsverzoek. Daarna viel ik met de deur in huis. ‘Ik zag jou op Tinder’, schreef ik. Hoewel Thomas online was en mijn bericht had gelezen, bleef het een tijdje stil. Hij voelde zich vast betrapt. Toen schreef hij terug. ‘Ik zag jou ook. Jammer dat we geen match waren.’ Met een smiley erachter. Wat brutaal! ‘Jammer dat jij Caro bedriegt’, antwoordde ik. Zo simpel was het allemaal niet, liet Thomas weten. Er was meer aan de hand en eigenlijk wilde hij daar graag eens over praten met iemand die Caro goed kende. Konden wij afspreken? Dan zou hij me alles uitleggen en dan mocht ik zelf oordelen. Ik kreeg de kriebels van zijn berichten. Wat een gladjakker. Maar toch was ik ook geïntrigeerd. En zelfs een beetje gevleid. Hij wilde over iets belangrijks met míj praten. Hoewel ik twijfelde, won mijn nieuwsgierigheid het. ‘Wanneer en waar?’ schreef ik.”

Lees ook: Sandra: ‘Ik werd verliefd op de man van mijn beste vriendin’

Bloemen en een fles wijn

“Een paar dagen later, opnieuw op een vrijdagavond, belde Thomas bij me aan. Hij had aangegeven dat hij het liefste bij mij kwam, zodat we rustig konden praten. Thomas had een fles wijn en bloemen voor me meegenomen. Terwijl ik hem verbaasd bedankte, zei hij luchtig dat je als man altijd attent moet zijn voor een mooie vrouw. Toen ik hem koffie aanbood, zei hij dat hij wel wijn wilde. En hoewel ik zelf aan de thee had gezeten, wilde ik in dat geval toch ook wel een glas. Thomas kwam naast me op de bank zitten en begon te vertellen over Caro. Over hoe verliefd ze ooit waren geweest. En hoe hun huwelijk zich had ontwikkeld. Hoewel ik hem in eerste instantie langdradig vond, vond ik het leuk om naar hem te luisteren. Zoals ik al zei, is Thomas een knappe man. Dat was me direct opgevallen toen Caro met hem op de proppen kwam. Toen had ik al gedacht: wat een geluk heeft zij. Ik kende Thomas nu tien jaar, maar het was voor het eerst dat ik uitgebreid met hem sprak. Anders waren er altijd anderen bij en ik ben stiller en vooral veel gewoner dan hij. Hij had nooit veel aandacht aan me geschonken. Nu praatte hij op een vertrouwelijke manier tegen me. Soms onderbrak hij zijn verhaal door me iets te vragen, te polsen hoe het met mijn relatieverleden zat. Ik voelde me echt gezien door hem. Toch dacht ik af en toe wel: wanneer kom je nu to the point?”

Hij had potentieproblemen

“Toen begon hij over het seksleven van hem en Caro. Dat stelde al heel lang niets meer voor. Zij wilde hem niet meer. Hierdoor was hij onzeker geworden en had hij potentieproblemen gekregen. Met Caro kon hij daar niet over praten, die deed alleen maar lacherig. Ik schrok toen hij dat laatste zei, ik vond het zo gemeen. In een opwelling had Thomas toen gedacht: ik moet weer eens oefenen met anderen. Zo had hij zich aangemeld op Tinder. Maar hij had nog nooit een date gehad. Nee joh, wat dacht ik nou? Met zo’n onduidelijke foto kreeg hij toch nooit een match? Hij keek alleen voor de lol. Meer was het niet. Dit was de allereerste keer dat hij een afspraak had. En eerlijk is eerlijk: hij genoot ervan. Het was fijn om zo openhartig te praten. En ik was natuurlijk een erg mooie vrouw. Wist ik dat wel? Achteraf denk ik: hoe bestaat het dat ik mij zo door hem heb laten inpakken? Maar tijdens het praten hadden we de hele fl es wijn al leeggedronken. Daarna had ik er whisky bij gepakt, iets wat Thomas stoer had gevonden. En hij kwam oprecht over. Aardig. Aandoenlijk zelfs. Het was leuk om zo’n knappe man op mijn bank te hebben. De sfeer was open, we hadden allerlei persoonlijke dingen met elkaar gedeeld. En dan dat onverholen compliment. Dat raakte me. Dat hij de man van mijn vriendin was, verdween langzaam naar de achtergrond. We praatten en dronken maar door terwijl Thomas steeds wat dichterbij schoof.  Op een gegeven moment lag zijn hand op mijn knie. Ik zag het, voelde het en wist dat ’t fout was. Maar ik was aangeschoten en opgewonden. Caro kon me niets meer schelen; goed bekeken had zij het hier zelf naar gemaakt. Ik wilde alleen nog dichter bij Thomas zijn. Toen hij mij kuste, kuste ik terug. We vielen achterover op mijn bank en kleedden elkaar uit. Thomas bleek een waanzinnig lijf te hebben. En met zijn potentie was niets mis. Ik voelde me trots toen ik dat merkte. Hij vond me opwindend. Met mij kon hij het wél! Terwijl ik mezelf toch lang niet zo aantrekkelijk vind als Caro.”

Mooie praatjes

“Na afloop liep Thomas naakt naar de hal om naar de wc te gaan. Ik keek hem na en tuurde naar zijn mooie billen. Toen hoorde ik dat er een appje binnenkwam op zijn telefoon. Met een schok dacht ik aan Caro. Zou zij thuis op hem zitten te wachten? Ik kon het niet laten: ik pakte zijn mobiel. En las: ‘Heb je dat mens nog steeds niet rustig? Kom hiernaartoe, lekker ding, ik wil je! Sabine X’. Ik hoorde niet eens dat Thomas terugkwam. Ik merkte hem pas op toen hij zijn telefoon uit mijn handen pakte. Hij las het bericht en grinnikte. ‘Ik moet gaan’, zei hij, terwijl hij zijn spijkerbroek begon aan te trekken. ‘Nou, jij houdt je mond wel, hè? Jij hebt nu ook niet zo’n schoon geweten meer.’ Ik zat verbijsterd naar hem te kijken. Het leek wel of zijn dubbelganger terug was gekomen vanaf de wc, zo anders gedroeg hij zich opeens. Pas toen ik de buitendeur achter hem hoorde dichtslaan, drong het echt tot mij door: hij had me versierd met mooie praatjes zodat hij weg kon komen met zijn bedrog op Tinder. En ik was erin getrapt. Ik had Caro aangedaan wat zo ongeveer het ergste is wat je een vriendin kunt aandoen: seks hebben met haar man.”

Lees ook: Eva verbrak haar relatie: ‘Alles was perfect, behalve de seks’

Naïef, dom en slecht

“Een paar maanden later ben ik nog altijd woedend. Ik voel me zo verschrikkelijk gebruikt. Maar ik voel me ook naïef, dom en slecht. Wat een makkelijke prooi was ik. Ik slikte alles voor zoete koek: die onzin over zijn potentie, dat hij nog nooit dates had gehad. En omdat mijn ego gestreeld werd en ik mijn opwinding niet kon beheersen, heb ik de vriendin die ik eigenlijk wilde beschermen een mes in de rug gestoken. Hoe kon ik? Nee, natuurlijk heb ik Caro niets durven vertellen. Ik durf haar zelfs helemaal niet meer onder ogen te komen. Dat etentje bij haar thuis houd ik nog steeds af: no way dat ik daar een toneelstukje op ga voeren met Thomas in de buurt. Terwijl ik eigenlijk meer dan ooit vind dat ze de waarheid moet weten over de man met wie ze getrouwd is. Want hij is niet alleen iemand die liegt en bedriegt, maar er ook geen probleem in ziet om zieke spelletjes te spelen om ongestoord zijn gang te kunnen blijven gaan.”

Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Anoniem
    Patricia
    Hoe stom je ook geweest bent ,vind ik dat je eerlijk moet zijn tegen over je vriendin . Ja je heb een grofe fout begaan , maar hij ook en dit verdiend je vriendin niet , van jouw niet maar al hellemaal niet van hem . En de kans dat je vriendchap voorbij is is groot en je kan haar ook zijn tinderprofiel laten zien via een andere vriendin of laptop. Al met al . Succes en wees ook zo stoer om het optebiechte want hoe groot de leuge is de waarheid achterhaald hem wel.
    Beantwoorden

Gerelateerde artikelen