Sandra: 'Ik werd verliefd op de man van mijn beste vriendin'

Sandra: ‘Ik werd verliefd op de man van mijn beste vriendin’

Sandra (35) en Joyce (36) zijn hartsvriendinnen. Tot een tijdje geleden, want Sandra werd verliefd op de man van haar beste vriendin. “Joyce had pijn en ik was de oorzaak van haar verdriet.”

Sandra (35) en Joyce (36) zijn hartsvriendinnen. Tot een tijdje geleden, want Sandra werd verliefd op de man van haar beste vriendin. “Joyce had pijn en ik was de oorzaak van haar verdriet.”

Sandra: “Ruim zeven jaar geleden leerde ik Joyce kennen, toen ik met mijn dochter Merel (nu 13) verhuisde naar de wijk waar zij al woonde. Haar dochter Evy (nu 12) zat bij die van mij in de klas en zij werden vriendinnen. En wij daardoor eigenlijk ook. We vonden veel herkenning bij elkaar, ook al verschilden onze levens. Ik was een alleenstaande thuisblijfmoeder, zij was getrouwd met Eric (36) en had een kantoorbaan voor vier dagen. Maar we waren beiden wat aan de zware kant, redelijk hyper en gek op lekker eten en koken. Op ouderavonden en uitjes van school trokken we altijd naar elkaar toe en we spraken steeds vaker buiten de schooltijden af. De meiden gingen dan los in het speelparadijs of de kinderboerderij en wij zaten gezellig te kletsen en koffie te drinken. En we appten de hele dag door. Ik heb in die tijd echt ongelofelijk veel lol met haar gehad.”

Van harte welkom

“Joyce is een lieve, warme vrouw met een groot hart. Toen we echte hartsvriendinnen waren, nodigde ze mij en Merel uit om elke vrijdag, op haar vrije dag, bij haar gezin te komen eten. Ze kookte toch altijd te veel en altijd met zijn tweetjes eten leek haar zo ongezellig: we waren van harte welkom aan haar dinertafel. Ik nam haar aanbod graag aan, wel zo aangenaam en ze kon heerlijk koken. Tijdens een van die avonden leerde ik ook haar man Eric kennen. Ik had hem één keer eerder gezien tijdens een ouderavond, maar amper met hem gesproken. Ik zag hem ook nooit bij school, hij werkte als banketbakker en was altijd vroeg de deur uit.

Ik vond hem vriendelijk tegen mij, maar behoorlijk bot tegen zijn vrouw. Als Joyce een jurkje met bloemenprint droeg, kon hij rustig vragen of ze een gordijn had aangetrokken. Ik heb in die tijd Joyce zelfs een paar keer aangesproken: liet ze dat soort opmerkingen over haar kant gaan? Waarom gaf ze geen weerwoord? Het was dus absoluut geen liefde op het eerste gezicht tussen ons. Eric is ook geen player of zo. Hij is qua uiterlijk een doorsnee man met krullen en een bril. Daarbij was ik ook nergens op uit. Ik bekeek hem niet als een potentiële nieuwe liefde, maar gewoon als de man van mijn beste vriendin.”

Linda: ‘Ik zocht een onenightstand, maar we werden verliefd

Remmingen weg

“Pas na een half jaar kreeg ik ineens kriebels voor Eric. Heel bizar. Eric was geopereerd aan zijn knie en liep met krukken. Hij kon niet werken in de bakkerij en stond nu elke dag op het schoolplein. We zochten elkaar daar op voor een praatje en organiseerden speeldates voor de meiden.

Op een vrijdagavond, toen Merel en ik daar weer hadden gegeten, gingen we vroeg naar huis omdat ik moe was. Maar eenmaal thuis kroop ik toch nog even achter de computer om Facebook te checken en voor ik het wist, zat ik alweer een uur te Facebooken. Ineens verscheen er een berichtje van Eric op Messenger: ‘Hé, zou jij niet gaan slapen?’ Hij zag blijkbaar dat ik online was.

Ik stuurde hem schuldbewust terug dat ik toch niet kon slapen, waarop hij weer gevat antwoordde. Onze conversatie begon grappig en vriendelijk, maar na een paar berichten veranderde de toon. Plageriger, losser, alsof we allebei een drankje op hadden en onze remmingen weg waren. Het verbaasde me, maar ik vond het ook spannend.”

Veel irritaties

“De volgende avond zaten we weer tegelijk op Messenger. Terwijl ik mijn berichten naar Eric tikte, besefte ik ineens dat ik een klik en vlinders voelde. Eric bleek eigenlijk een ontzettend leuke vent. Ik was erg verbaasd: hè, wat gebeurt mij nou? Zit ik hier nu te flirten met Eric? Gevolgd door: dit mag niet gebeuren, want hij hoort bij Joyce! Eric liet weten dat hij aan me gedacht had. Voor ik het wist, gingen we de grens over met onze berichten. Ik werd steeds geïnteresseerder in hem en de inhoud van onze teksten werden persoonlijker. Maar tegelijkertijd wilde ik ermee stoppen: dit kon niet. Joyce was mijn beste vriendin. Dit was verraad op het hoogste niveau.

Volgens Eric ging het al langere tijd niet goed in zijn huwelijk. Over en weer waren er veel irritaties en intimiteit stond op een laag pitje, ze leefden meer als broer en zus. Eric bleef bij haar vanwege hun dochter Evy, maar eigenlijk was hij al lang niet meer gelukkig. Dat ze vaak ruzie hadden, wist ik al van Joyce. Die vertelde mij dat ook, dan zuchtte ze: ‘Gister weer vreselijke woorden gehad’. Maar dat het zó slecht ging, dat Eric al klaar met de relatie was, wist ik niet. Ik heb een paar keer voorzichtig geïnformeerd bij Joyce: hoe ging het thuis? Maar Joyce was veel minder uitgesproken dan Eric: het liep even niet lekker, maar ach, dat kwam in de beste huwelijken voor.”

Dit verhaal komt uit Vriendin 7.

Annette: ‘Kort na zijn aanzoek werd ik verliefd op een ander’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen