Josefien: 'Terwijl ik bij haar uithuilde, deelde ze het bed met m’n ex'

Eva verbrak haar relatie: ‘Alles was perfect, behalve de seks’

Na een paar turbulente relaties dacht Eva (51) in Rick de ideale man te hebben gevonden. Totdat ze met hem in de slaapkamer belandde. “Na twee minuten kwam hij klaar en rolde hij naar de andere kant van het bed.”

Eva: “Als je openstaat voor nieuwe ervaringen, kun je jezelf blijven verrassen. Dat vind ik bijzonder. Tot mijn 46ste was ik in de veronderstelling dat ik weinig aanleg had voor seks. Ik had nauwelijks lustgevoelens en als het tot de daad kwam, was dat op initiatief van mijn ex-man Wilco. Eerlijk gezegd bedreef ik de liefde met hem omdat ik dacht dat het van mij werd verwacht. Een vrijpartij vond ik soms fijn, maar vaak lukte het niet me te ontspannen. Hoe anders is dat nu. Een seksdate met een minnaar is goed voor dagenlange voorpret. Ik bedenk wat voor lingerie ik aantrek tijdens ons afspraakje en haal lekkere hapjes in huis. Tijdens onze afspraak word ik urenlang gekust en gestreeld. Vaak raak ik daar zo opgewonden van, dat mijn lichaam van top tot teen tintelt. Mijn huid zindert bij elke aanraking en nadat ik ben klaargekomen, vraagt mijn lichaam om meer. Vaak heb ik meerdere orgasmes achter elkaar.”

Lekker in mijn vel

“Nooit had ik gedacht dat ik zó van seks kon genieten. Ik miste het ook niet. Mensen die er veel mee bezig waren, vond ik maar ordinair. Maar niets is zo veranderlijk als de mens, weet ik nu. En dat vind ik eigenlijk een heel mooie en hoopvolle boodschap als het om de beleving van erotiek gaat. Ik deel mijn verhaal omdat ik ontdekt heb hoe heilzaam aanraking is en hoe gezond seks is. Na een goede vrijpartij zit ik lekkerder in mijn vel. Ik voel me beter en mijn huid straalt. Ik vind ook dat ik er niet geheimzinnig over hoef te doen. Seks hoort bij het leven. Aan mijn seksuele bloei ging wel een heel proces vooraf. Als ik nog samen zou zijn met Wilco, zou ik er nooit achter gekomen zijn dat er in mij een sensuele vrouw schuilt. Ik denk dat wie je bent en wat je doet voor een groot deel wordt bepaald door de wisselwerking met je omgeving. Wilco was geen temperamentvolle minnaar en ik ook niet. Bovendien waren Wilco en ik al 25 jaar samen. Hoewel we het niet vaak deden, voelde ik me wel bemind door hem. Elke dag zei hij dat ik zo lief en mooi was, zelfs als ik met griep op de bank lang en eruit zag als een vogelverschrikker. Ik weet zeker dat we nog bij elkaar zouden zijn geweest als hij niet overspannen was geraakt.  Wilco kon weinig prikkels verdragen. Na een grote reorganisatie op zijn werk raakte hij zichzelf kwijt. Hij was zo overspannen, dat alles hem te veel werd, zelfs onze relatie. Heel lang probeerden we er samen uit te komen, maar niets bleek te werken. Wilco wilde alleen verder en vertrok. Ik ben nooit boos op hem geweest. Ik weet dat hij wel wilde, maar niet meer kon.”

Broeierig sfeertje

“Na de breuk bleef ik verslagen achter. Wilco en ik waren zo vergroeid met elkaar, dat ik niet wist wie ik was zonder hem. Dankzij de steun van mijn vrienden krabbelde ik op uit het dal. Zij namen me mee uit eten of uit wandelen. Langzaamaan voelde ik dat ik weer mezelf werd. Cynthia, een van mijn vriendinnen, houdt van uitgaan en vindt het leuk om naar bandjes te gaan. Zelf hou ik niet zo van stappen, maar drie jaar geleden had ik daar ineens zin in. Ik maakte werk van mijn make-up en trok een mooi bloesje aan. Samen met Cynthia bezocht ik een café waar volgens haar een goede band optrad. Die avond hadden we ontzettend veel lol. Terwijl wij dansten, zocht de drummer, Stefan, opvallend vaak oogcontact met me. Hij had prachtige, bruine ogen en een gespierd lijf. Omdat het warm was, droeg hij een tanktop. Ik vond hem onweerstaanbaar. Toen Stefan naast me kwam staan aan de bar en een praatje aanknoopte, was het alsof heel mijn lichaam onder hoogspanning kwam te staan. Ik dacht maar één ding: jou wil ik zoenen. De wijntjes maakten me zelfverzekerd. Al snel werd de sfeer broeierig tussen ons. Toen Stefan zijn lichaam tegen het mijne drukte, bleef ik staan. Ik verlangde naar meer.”

Lees ook: Vrouwen met déze namen hebben dit jaar de beste seks van hun leven

Sterren van de hemel

“Van een afstandje hield Cynthia me in de gaten. Ze had er zichtbaar plezier in dat ik op het punt stond me te laten gaan. ‘Laat je me weten hoe het was?’ fluisterde ze bij het afscheid nemen, terwijl ze me een knipoog gaf. Stefan ging met me mee naar huis. We vreeën de sterren van de hemel. Stefan en ik bleven elkaar zien en altijd hadden we goede seks. Stefan hield van experimenteren. Toen hij me op een avond een leren pakje gaf, moest ik even slikken, maar eenmaal aan, voelde ik me hartstikke sexy. Ook bedreven we de liefde op bijzondere plekken, zoals in het bos, of op de wasmachine. Er ging een wereld voor me open. Na een half jaar daten, was ik toe aan een volgde stap. Ik ben geen persoon om alleen te wonen. Ik vind het gezellig om samen met mijn vriend leuke dingen te ondernemen en hem te kunnen voorstellen aan mijn vrienden. Stefan dacht daar anders over. Hij wilde zijn vrije leven niet opgeven, laat staan samenwonen. Ik was verdrietig dat we geen toekomst hadden, maar was dankbaar voor alle fijne vrijpartijen. Volgens mij heb ik hem dat zelfs gezegd toen we uit elkaar gingen.’’

Onweerstaanbaar

“Mijn tijd met Stefan heeft me voorgoed veranderd. Ik werd zelfverzekerder en avontuurlijker. Toen ik op een feest Tim, een getrouwde man van 41, leerde kennen, had ik natuurlijk niet op zijn avances in moeten gaan. Maar net als bij Stefan was de aantrekkingskracht zo groot, dat ik hem niet kon weerstaan. We wisselden nummers uit en een paar dagen later stond hij al bij me op de stoep, terwijl zijn vrouw dacht dat hij op zakenreis was. Ik vond het verschrikkelijk dat ik het met een getrouwde man deed, maar toch liet ik het gebeuren. Ik was verliefd. Ook Tim was een goede minnaar, maar heel anders in het liefdesspel dan Stefan. Tim was romantisch en nam alle tijd. Voordat we het deden, masseerde hij me uitgebreid met olie. Na de seks vielen we verstrengeld in slaap om vervolgens wakker te worden en het opnieuw te doen. Na een half jaar begon de affaire me op te breken. Ik was het zat om altijd alleen thuis te komen. Ik miste een maatje. Hoewel ik van Tim hield, kon het tussen ons nooit wat worden. Tim was vanaf het begin heel duidelijk: hij had jonge kinderen en zou zijn gezin nooit verlaten. Voor mij zat er niets anders op dan niet meer met hem af te spreken. Ik wilde niet langer op de tweede plaats staan.”

Mister Perfect

“Nadat ik Tim niet meer zag, was het tijd voor een betrouwbare man om een fijne relatie mee aan te gaan, vond ik. Een leuke vent die ik kon voorstellen aan mijn vrienden. Ik verlangde ontzettend naar iemand om mijn leven mee te delen. Een jaar geleden meldde ik me aan op een datingsite. Toen ik het profiel van Rick las, dacht ik meteen dat hij weleens de man kon zijn met wie ik gelukkig zou kunnen worden. Rick hield van leuke dingen doen met zijn familie en vrienden, uit eten gaan en shoppen. Bij het zien van zijn foto was ik verkocht. Hij had een mooie bos krullen en een vriendelijk gezicht. Hij droeg een mooi overhemd dat keurig gestreken was. Rick zag eruit als Mister Perfect. In zijn berichtjes schreef Rick altijd de juiste dingen. Ik had zo’n goed gevoel bij hem, dat we snel afspraken. Onze eerste date verliep als in een droom. Hij nam me mee uit eten naar een restaurant waar hij goede recensies over had gelezen. Hij zocht een mooie fles wijn voor ons uit en betaalde naderhand de rekening. Ik voelde me gevleid. Er volgden meer dates en elke keer was Rick even galant. Ook vond hij het leuk om met me te shoppen. Met hem was het leven zorgeloos. Ik vond het heerlijk dat ik een man had gevonden die tijd voor me vrijmaakte en die ik niet in het geheim hoefde te ontmoeten. Rick viel goed in de smaak bij mijn vrienden en ik bij die van hem. Voor de buitenwereld waren we het ideale stel en zelf wilde ik dat zo graag geloven, dat ik niet inzag dat er iets essentieels tussen ons ontbrak: intimiteit. Rick maakte totaal geen lustgevoelens in mij los.” 

Geen chemie

“De eerste keer dat we het deden, was bij Rick thuis. We waren drie maanden samen en vonden het allebei tijd geworden. Het leek eerder een rationeel besluit dan dat we er echt zin in hadden. Ik had geen hooggespannen verwachtingen van de eerste vrijpartij, maar dat het zó teleurstellend zou zijn, had ik niet gedacht. Rick ging op me liggen, bewoog amper en kwam na twee minuten in stilte klaar. Na de daad rolde hij naar de andere kant van het bed. Hij zei dat hij last had van zijn maag en ging slapen. Ik was met stomheid geslagen, maar gaf hem het voordeel van de twijfel. Als je ziek bent, staat je hoofd misschien ook niet naar het beminnen van je partner, hield ik mezelf voor. Maar ook de tweede vrijpartij was een flater. Weer kwam Rick in een wip klaar en weer liet hij me daarna links liggen. Ik was teleurgesteld, ook in mezelf. Bij Stefan en Tim wist ik altijd de juiste sfeer te creëren om in de mood te komen. Ik maakte het gezellig door het licht te dimmen, een muziekje op te zetten en lekkere hapjes mee in bed te nemen, maar dat lukte bij Rick om de een of andere reden niet. Er was geen chemie tussen ons. Ik vond het heel lastig om toe te geven dat ik niet gelukkig was met Rick. Alles aan hem was perfect, behalve de seks. Daar kon het toch niet op stuklopen? Als Rick en ik met elkaar verder zouden gaan, zou het ons aan niets ontbreken. We zouden in een mooi huis wonen, afspreken met bevriende stellen en samen leuke dingen ondernemen; precies zoals ik zo lang wenste.”

Lees ook: Geen zweepjes of speeltjes: 4 simpele tips voor stomende seks

Eerlijke brief

“Maar een mens is veel meer dan zijn verstand. Uiteindelijk is je gevoel het allerbelangrijkst. Na de derde keer teleurstellende seks pakte ik mijn tas en sloop ik Ricks huis uit. Daarna stuurde ik hem een brief waarin ik hem eerlijk uitlegde dat ik seks zie als een manier om dieper contact met een partner te hebben. Seks is voor mij veel meer dan alleen de daad, het gaat om aandacht voor elkaar, elkaar laten genieten. Op die brief kreeg ik nooit een reactie. Blijkbaar voelde hij ook weinig aantrekkingskracht bij mij. Het was over tussen ons en daar ben ik geen seconde rouwig om geweest. Ik heb ontdekt dat ‘een perfecte relatie’ een lege huls is wanneer de intimiteit ontbreekt. Ik ben nu op zoek naar die leuke vent met wie het in alle opzichten klikt. Totdat ik hem heb ontmoet, heb ik het heel gezellig met een kennis die me af en toe verwent. Want een leven zonder seks, dat wil ik niet meer.”  Meer persoonlijke verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Vriendin.