Persoonlijke verhalen

Claudia: ‘Ik heb een geheime affaire met de leraar van mijn kinderen’

Claudia (38) is getrouwd met Maarten (42), maar heeft een geheime relatie. Met meester Jasper, van groep 5, de klas van haar dochter Amber (8). “Onze affaire duurt al 2 jaar, maar niemand op het schoolplein heeft iets door.”

Claudia: “Bij het vorige tienminutengesprek op school was mijn man Maarten ook aanwezig. Ik had al geprobeerd hem af te poeieren met ‘joh, alles gaat goed, blijf lekker thuis’, maar hij wilde per se mee. Zo vaak was hij immers niet thuis, dus nu hij erbij kon zijn, wilde hij ook mee. Nou, de situatie in het klaslokaal was op zijn zachtst gezegd vreemd. Aan het hoofd van de tafel zat Jasper, de leraar van onze dochter en ook mijn geheime minnaar. Tegenover hem zat ik in de functie van moeder, keurig naast mijn echtgenoot, te luisteren naar hoe onze dochter Amber het in groep vijf deed. Maar het enige waar ik aan kon denken, was de intense vrijpartij die Jasper en ik de week ervoor hadden gehad.”

Niet druk om maken

“Maarten en ik zijn zestien jaar samen, waarvan twaalf jaar getrouwd. Maar als je de maanden bij elkaar optelt waarin we écht samen zijn geweest, kom je misschien op een jaar of vijf. Maarten is namelijk beroepsmilitair en wordt vaak maandenlang uitgezonden naar onherbergzame gebieden en verre landen. Zeker in het begin van onze relatie, toen we nog geen kinderen hadden, waren dat eenzame en lange maanden. Skype en Facetime bestonden niet, we moesten het doen met brieven, af en toe een telefoontje en later met sms’jes. Ik had in die tijd best moeite met zijn werk. Ik was nog jong en verliefd en miste hem vreselijk. Natuurlijk kende ik ook de verhalen over beroepsmilitairen die in elk stadje een ander schatje hadden. Maar al vrij snel nadat we verkering kregen, heb ik gezegd: ‘Ik ga me niet druk maken over wat jij doet als je weg bent. Ik geef je geen vrijbrief om vreemd te gaan, maar ik wil je niet hoeven controleren of ondervragen, want dan heb ik geen leven.’ Maarten was het roerend met me eens. Hij bezwoer me dat hij anders was en ik vertrouw hem. Hij zal misschien in al die jaren weleens met een ander hebben gezoend, maar ik heb nooit iets geks aan hem gemerkt. Toen er kinderen kwamen, eerst Dennis (nu 10) en daarna Amber (8), ben ik gestopt met werken. Het was belangrijk dat er thuis een constante factor was. Ik zorgde er wel voor dat ik genoeg omhanden had, anders zou ik helemaal verpieteren. Zeker in de periodes dat Maarten weg was, bouwde ik een druk eigen leven op. Ik sprak vaker af met vriendinnen, ging weekendjes weg met mijn ouders en deed twee ochtenden per week vrijwilligerswerk in het bejaardenhuis. Zo was mijn leven aardig gevuld. Als Maarten een paar weekjes thuis was, zette ik mijn activiteiten op een lager pitje.”

Lachen en flirten

“Drie jaar geleden kwam onze zoon Dennis in groep vijf bij meester Jasper. Jasper was koud vanuit de schoolbanken voor de klas komen te staan. Een leuke, sportieve man van ongeveer 27 jaar, zo schatte ik. In het begin maakte ik me een beetje zorgen of zo’n jonge knul de klas van Dennis wel aankon. Dus toen ik Dennis steeds vaker hoorde klagen over onrust tijdens de lessen en over ruzietjes onderling, vroeg ik een gesprek aan met Jasper.

Gek genoeg kan ik me helemaal niets herinneren van de inhoud van dat gesprek. Ik weet wel dat we ontzettend hebben gelachen én geflirt. Er was meteen een klik. Ik geloof dat ik ruim een half uur bij hem aan een tafeltje heb gezeten. En toen ik naar huis ging, voelde ik zelfs vlinders in mijn buik. Het was lang geleden dat ik zo veel aandacht van een man had gehad.

Vanaf dat moment zocht ik steeds een reden om naar school te komen. Ik zette Dennis keurig af tot in de klas en als ik hem ’s middags kwam ophalen, liep ik vaak nog even mee de klas in om een of ander werkje te bewonderen. Ik werd voorleesmoeder bij mijn dochter Amber die toen net in groep drie zat, om maar in zijn buurt te zijn. En ik wierp me op bij ieder karweitje op school. Ook Jasper deed moeite mij te zien. Als de kinderen bij een vriendje wilden gaan spelen en ik dus voor niets bij school stond, riep hij me vaak nog even bij zich in de klas om te praten over een musical die hij wilde gaan organiseren en waar hij mijn hulp bij zou kunnen gebruiken. Maar stiekem wist ik wel dat het ook van zijn kant smoesjes waren, we voelden allebei dat er iets tussen ons gaande was.”

Lees ook: Sylvia verliet haar man voor haar minnaar, maar kreeg spijt

Hek van de dam

“Toch duurde het nog een aantal maanden voordat er echt iets ontoelaatbaars tussen ons gebeurde. Tot die tijd bleef het bij af en toe prikjes uitdelen en wat flirten. Niet te opvallend, want ik wilde absoluut niet dat ze het op het schoolplein over ons hadden. Ik merkte wel dat ik steeds meer gevoelens voor Jasper kreeg, waarschijnlijk werden die ook aangewakkerd doordat Maarten al weken weg was.

Ik verzon dus een list om echt een keer alleen met Jasper te zijn, weg van de schoolomgeving. Ik wist dat hij gek was op een bepaald toneelstuk en bestelde twee kaarten bij een theater een paar dorpen verderop. Ik gokte erop dat Jasper die vrijdag niets te doen had. De kinderen konden bij mijn zus logeren. Ik schoof de kaarten op Jaspers bureau toen ik Dennis kwam halen, en zei erbij dat ik hoopte dat hij zin had om met mij naar dat stuk te gaan. Jasper reageerde blij verrast. We spraken af elkaar daar te zien en er van tevoren nog een kop koffie te drinken.

Maar zodra ik uit mijn auto stapte, op hem afliep en we elkaar gedag kusten, was het hek van de dam. We konden niet meer ophouden elkaar te zoenen en zijn teruggelopen naar mijn auto. Daar hebben we zeker een uur gezoend en geknuffeld. We misten uiteraard het toneelstuk. Even wilden we nog na de pauze de zaal binnensluipen, maar dat leek ons ook zo raar, dus ben ik in zijn auto gestapt en met hem mee naar huis gegaan. Daar hebben we uren gevreeën. Het was zo fout, maar o zo lekker.

Na die ene nacht volgden er meer. Niet elke week of elke maand, maar als het kon, spraken we iets af. Geen dates meer, geen avondje theater of etentjes, want we wilden toch maar één ding: seks. Ik nam mijn zus in vertrouwen, zodat de kinderen dan bij haar konden logeren of zij bij mij kon oppassen. Zij stond niet te springen om dekmantel te zijn voor een affaire, maar ze begreep wel dat ik na maandenlang alleen te zijn af en toe hunkerde naar intimiteit. Ze is ook niet zo dol op Maarten, ze vindt hem arrogant, dus dat maakte dat ze me niet veroordeelde maar het soms zelfs aanmoedigde.

Jasper en ik hebben nu twee jaar een affaire. Niemand op school of in ons dorp heeft iets in de gaten. Ook Maarten niet. Gelukkig maar, ik moet er niet aan denken dat moeders van kinderen uit de klas over ons roddelen. We zijn heel discreet. En als Maarten thuis is, stop ik acuut met Jasper. We spreken dan niets af, stoppen met whatsappen en houden het contact puur zakelijk. Sinds vorig jaar augustus is Jasper de meester van Amber, dus ik kom hem weer iedere morgen en middag tegen. Maar als Maarten thuis is, probeer ik dat soort ontmoetingen te mijden. Ik laat Maarten dan de kinderen brengen, of neem al op het schoolplein afscheid van ze.

Ik vind ouderavonden waarbij we allebei aanwezig zijn, behoorlijk genant. Ik vind het lastig me dan een houding te geven. Jasper zegt altijd dat hij me naast mijn echtgenoot een heel andere vrouw vindt, veel onderdaniger en meer timide. Misschien dwingt Maarten dat af, maar ik denk eerder dat ik het bewust doe om niet op te vallen. We moeten dan sowieso een toneelstukje opvoeren, waarbij twee van de drie hoofdrolspelers in een complot zitten.”

Meer ruzie

“Gelukkig komen die momenten waarop we met z’n drieën in een klaslokaal zitten niet vaak voor, omdat Maarten nooit lang thuis is. Of was, moet ik zeggen, want Maarten is nu al weer een half jaar in Nederland. Hij is bezig met een opleiding en kampte met een blessure aan zijn rug, waardoor hij niet kon worden uitgezonden. Gek genoeg begin ik alweer te verlangen naar mijn vrijheid. Ons huwelijk is gebaseerd op maanden óp en weer áf. Ik ben niet gewend hem langer dan een paar weken om me heen te hebben. Maarten begint zich ook steeds vaker met het huishouden of de dagindeling te bemoeien. Ik merk aan de kinderen dat zij daar ook moeite mee hebben. Er is meer ruzie in huis dan vroeger.

Omdat de periode dat Maarten thuis is veel langer duurt, ben ik langzamerhand toch weer wat meer afspraken buiten de deur aan het plannen en ben ik zelfs weer met Jasper in bed beland. Geheel tegen mijn principes in, maar Jasper smeekte me bijna om langs te komen en ik miste onze seks ook zo. Op een avond dat ik zogenaamd met mijn zus naar de sauna was, lag ik met mijn minnaar in bed. Achteraf heb ik er wel spijt van, want het was een te groot risico.”

Puur de spanning

“Ik vind het heerlijk om met Jasper te vrijen en om een avond bij hem te zijn, maar ik ben niet meer zo verliefd als in het begin. De heftige vlinders zijn weg. Jasper is wel verliefd. Heel erg zelfs. Hij vertelt me iedere keer als we samen zijn hoe gek hij op me is. Dat streelt mijn ego, maar ik probeer hem te temperen in zijn gevoel. Ik ben een getrouwde vrouw met twee kinderen en bovendien acht jaar ouder. Hij kan met mij geen toekomst opbouwen. Jasper wil dolgraag kinderen, maar ik ben gesteriliseerd. Maar bovenal wil ik niet bij mijn man weg. Ik hou van Maarten. Hoe gek het ook klinkt, ik wil hem echt niet kwijt. Deze affaire met Jasper is pure lust. Het is bij mij meer de spanning en de aandacht die ik moet missen als mijn man op uitzending is, die me steeds naar Jasper doen terugkeren. Hij geeft me het gevoel dat ik de allermooiste vrouw op aarde ben en dat is verslavend lekker. Dus zolang Jasper geen relatie heeft en zo gauw mijn man weer nietsvermoedend aan het werk is in het buitenland, hoop ik dat we deze geheime en verboden relatie kunnen voorzetten.”

Lees ook: Judith is verliefd op twee mannen: ‘Ik heb een vriend, maar hou ook nog van mijn ex-minnaar’

Reageer op dit artikel

Heb jij net als Claudia een geheime affaire?

Annemarie

Kijk maar uit, je wordt vroeg of laat een x betrapt, je speelt met vuur!

Anoniem

Ik, als vrouwelijke beroepsmilitair, kan hier echt heel boos om worden. Het beroep van je man is niet zonder risico’s, zowel op mentaal als fysiek gebied. Dan lig jij met iemand anders te rollenbollen terwijl hij op uitzending is? Hij verdient een sterk thuisfront. Hoe zou jij het vinden als de rollen omgedraaid zouden zijn? Denk daar in godsnaam eens wat beter over na.

Jonica

Nee, nooit gehad

Wow.. Wees trots op jezelf hoe bezig bent. En je man maar werken voor jullie. En hij maar denken dat je een nette moeder bent.. Uiteindelijk kom het uit… Lekker voor je.. Karma!!!