Petra: ‘Er is een nieuwe uitdaging op mijn pad gekomen’

Dit is voorlopig mijn laatste blog die ik schrijf voor Vriendin. Het is een bewuste keuze maar wel met een dubbel gevoel. Aan de ene kant wil ik doorgaan maar aan de andere kant moet ik verder want anders krijg ik last van mijn ‘had ik maar’ gevoel.

Dit is voorlopig mijn laatste blog die ik schrijf voor Vriendin. Het is een bewuste keuze maar wel met een dubbel gevoel. Aan de ene kant wil ik doorgaan maar aan de andere kant moet ik verder want anders krijg ik last van mijn ‘had ik maar’ gevoel.

Er is een nieuwe uitdaging op mijn pad gekomen die ik moet aanpakken anders blijf ik in dat gevoel hangen en dat wil ik niet.

Het roer omgegooid en doen wat ik écht leuk vind

In februari 2018 kwam mijn eerste blog online en toen schreef ik dat ik het roer had omgegooid en ging doen wat ik écht leuk vind. Schrijven vond, en vind, ik écht leuk dus begon ik aan een studie op de Schrijversacademie en kreeg de kans om wekelijks te bloggen. Het avontuur was begonnen en ik vond het doodeng. Wekelijks staarde ik naar mijn computer en volgde alle reacties op mijn blogs. Heel ongezond en een beetje hysterisch, want social media kunnen je gek maken. Gelukkig waren de reacties meestal positief en ben ik er niet gek van geworden. Het ligt dus niet aan de reacties op mijn blogs, maar het komt door een verzoek.

Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan

Een vriendin vroeg mij haar verhaal op te zetten. Het is een emotioneel en bizar verhaal en uit respect voor haar ga ik daar in deze blog niet verder op in.  Als het lukt kun je alles in het boek lezen, want dat is ons doel. Er moet een mooi boek komen over haar ervaringen van de afgelopen tijd. Een hele eer maar ook doodeng om te doen. Het is hetzelfde gevoel als bij mijn eerste blog waarbij ik bang was dat ik het niet kon. Op zulke momenten denk ik altijd aan de tekst van Pippi Langkous; Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.

Het ‘had ik maar’ gevoel

Bloggen voor Vriendin heb ik gedaan en er staan inmiddels meer dan zestig blogs online. Daar ben ik  trots op, maar nu stort ik mij volledig op het nieuwe proces. Ik pak dit professioneel en serieus aan en start volgende week met de specialisatie ’ Familieverhalen en Biografieën Schrijven ‘.  Net als bij de blogs lopen theorie en praktijk naast elkaar. Dat maakt het spannend en heel druk en daarom is er geen ruimte om te bloggen. Of het boek lukt weet ik niet, maar ik wil er alles aan doen en niet achteraf het ‘had ik maar’ gevoel hebben.

Ik ga mijn tweede schrijfavontuur aan

Ik wil Vriendin bedanken voor de kans die ze mij hebben gegeven en alle lezeressen bedanken voor het lezen van mijn blogs. Je kunt mijn blogs altijd op mijn pagina teruglezen. Wellicht heb ik over een tijdje weer ruimte om te bloggen en vertel ik alles er mijn boekproject. Maar eerst ga ik mijn tweede schrijfavontuur aan zodat er later niet op mijn steen staat; ‘Van al haar meisjesdromen is alleen het oud worden gehaald.’

Ik sluit af met een mooie van Loesje.

OVER PETRA

Relatie met: Fred (56)
Kinderen: Julia (9) en ‘cadeaudochters’ Demi (23) en Nikki (18)

We leerden Petra (49) vorig jaar in 2017 kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer en blogt nu voor Vriendin.nl. Petra voelde dat het roer om moest. Ze verhuisde van de stad naar een dorp en werd na jaren werken weer student. Een blog gemist? Lees hier alles terug. Dit was voor nu de laatste blog van Petra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Anoniem
  Gerda
  Ik heb genoten van jouw blogs Petra en ik zal ze missen! Maar wat een fantastische uitdaging! Je bent gek als jij aan het verzoek van jouw vriendin geen gevolg zou geven, super! Voor jullie allebei! Heel veel succes en heel veel plezier! Jij kan dit ???
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Fritz
  Knap dat je die stap durft te nemen en ook neemt. Heel veel succes in de volgende stap in je carrière. Je bent natuurlijk altijd al een topper geweest!
  Beantwoorden
 • Anoniem
 • Anoniem
  Hannie
  Heel veel succes Petra. Ook dit avontuur wordt weer een van je succes story's!
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen