Alicia heeft een vriend, maar is verliefd op haar nieuwe buurman

Alicia (36) is gelukkig samen met Remco, maar haar nieuwe buurman Steven is helemaal haar type. Al snel wordt ze waanzinnig verliefd op hem.

Alicia: “Gezellig buiten koffie drinken met de buren tijdens warme dagen, buurkinderen die over en weer bij elkaar binnenlopen… In onze straat hebben we in de zomer veel meer contact met elkaar dan in de winter. Dit jaar verheug ik me bijzonder veel op de lange zomeravonden die nog gaan komen. De reden: mijn nieuwe buurman Steven. Als mijn zoon Liam (8) bij zijn kinderen speelt, heb ik een mooie reden om een praatje met hem te maken. En op vrijdag, als Steven vrij is en ik thuis werk, stel ik regelmatig voor om een kopje koffie samen te drinken. Toen ik pas geleden een nieuwe bikini kocht, dacht ik er bovendien niet aan wat mijn vriend Remco hiervan zou vinden, maar aan Steven. Zou hij de kleur blauw wel mooi vinden? Vanuit zijn slaapkamer kijkt Steven namelijk zo onze tuin in. Ik weet precies wat de beste plek is om de stretcher neer te zetten, zodat hij me kan zien. Zodra het weer het toelaat, lig ik met die bikini aan in de tuin te zonnen. Misschien ziet hij me helemaal niet, maar het idee dat hij me kan zien, is genoeg. Als ik alleen al aan hem denk, voel ik vlinders in mijn buik.”

Helemaal mijn type

“Verliefd op de buurman, eigenlijk is het zo’n cliché. Het begon vorig jaar september, tijdens een buurtborrel. Steven was twee maanden eerder met zijn vrouw en hun drie kinderen van twaalf, tien en zes jaar naast ons komen wonen. Al voor het feest maakten we kennis, maar van meer dan handen schudden en een kort praatje was het nog niet gekomen. Ik vond hem wel meteen knap. Hij heeft donker haar dat een beetje krult, hij is slank en altijd goed gekleed. Helemaal mijn type. Zijn gevatte opmerkingen en snelle humor doen de rest. Het is niet dat ik Remco niet knap vind, maar na vijftien jaar samen doet hij wel wat minder moeite voor zijn uiterlijk. Zijn haar is praktisch kort, hij laat het zijn moeder met de tondeuse doen. En ik kan hem uittekenen in zijn oude spijkerbroek en sweater. Een heel verschil met Stevens goedzittende merkspijkerbroeken en nette overhemden. Begrijp me niet verkeerd: dat Remco het liefst in zijn makkelijke outfit loopt, begrijp ik heel goed. Daar is niks mis mee, zo gaat het gewoon als je langer bij elkaar bent. Mij vergaat het niet veel anders: op zondagochtend schiet ik ook gewoon in een joggingbroek en shirt. Althans, dat deed ik. Tegenwoordig besteed ik elke dag aandacht aan mijn uiterlijk. Stel dat ik Steven zie, dan wil ik er goed uitzien. Ik moet er niet aan denken dat ik hem op straat tegenkom met mijn haar in de war, zonder make-up en een verwassen shirt aan.”

Gevleid

“Tijdens de buurtborrel raakte ik voor het eerst echt met Steven aan de praat. Er was meteen een klik. Het gesprek ging over mijn werk, dat van hem, over de buurt, het nieuws, echt over van alles. Hij was geïnteresseerd en grappig. Hij vond mij ook geestig, lachte om mijn grapjes en liet duidelijk blijken dat hij me interessant vond. Ik voelde me gevleid door zijn aandacht. Natuurlijk vraagt Remco ook wel hoe mijn dag was of hoe ik me voel, maar als je lang bij elkaar bent, zakt de interesse in elkaar gewoon wat in. Remco vraagt hoe het gaat, ik zeg goed en we hebben het over wie er gaat koken of wie Liam van voetbal haalt. Onze relatie is niet slecht, maar erg opwindend is het ook niet meer. Het is gezapig en gewoontjes, niet langer spannend. En dat is Steven wel: hij is nieuw, interessant en daardoor ontzettend opwindend. Ik merkte meteen dat ik me tot hem aangetrokken voelde. Hoewel ik daarvan genoot, schrok ik ook. Remco en ik hebben
het fijn samen, en we geven Liam de stabiele jeugd die ik zelf niet heb gehad. Dat is me veel waard. Ik wilde helemaal niet verliefd worden op Steven. Maar sinds die borrel ben ik het toch. Ik word blij als ik aan hem denk en voel vlinders in mijn buik. Als ik hem op straat zie lopen, ben ik meteen vrolijk. En bij zo’n beetje alles wat ik doe, denk ik aan hem. Ik raak er helemaal van in de war. Ik hou van Remco, dus waarom fantaseer ik ineens over een andere man? En wat als Remco erachter komt? Hij heeft duidelijke ideeën over vreemdgaan: dat betekent voor hem einde relatie. Natuurlijk zijn verliefdheid en vreemdgaan twee verschillende dingen, maar toch.”

Ervan genieten

“Omdat ik me zo in de war voelde, heb ik een tijdje geleden een vriendin in vertrouwen genomen. Ik móest er met iemand over praten. Gelukkig stelde zij me gerust. Verliefd worden terwijl je een relatie hebt, is volgens haar helemaal niet zo abnormaal. Het kan iedereen gebeuren en is onschuldig, zolang je er maar niets mee doet. Het was haar ook weleens overkomen en zij had niks tegen haar man gezegd. Sterker nog, ze had ervan genoten en haar man had er zelfs voordeel van gehad. Ze deed bijvoorbeeld extra moeite om er leuk uit te zien en daar had ze hem niet over horen klagen. Hun seksleven kreeg er een nieuwe impuls van. Het gaat mij te ver om te zeggen dat Remco voordeel heeft van mijn verliefdheid. Althans, ik wil het niet op die manier goedpraten. Maar na het gesprek met mijn vriendin kijk ik wel anders tegen mijn verliefde gevoelens aan. Eén ding is duidelijk: ik ga hier niks mee doen. Ik wil geen affaire en wil ook niet het risico lopen dat dit me mijn relatie kost. Maar tegen de verliefdheid verzet ik me niet meer. Ik mag van mezelf fantaseren over Steven, ook als ik met Remco ben. Dat voelt soms fout en tegelijkertijd ook heel goed. Het is dubbel allemaal. Maar ik geniet er wel van. Vanaf nu zorg ik ook voor ‘toevallige’ ontmoetingen tussen Steven en mij. Als ik hem in de tuin zie werken, ga ik even naar buiten. Als hij op de oprit staat, verzin ik iets om uit de auto te pakken. Mijn dag is goed als hij ‘hallo’ tegen me zegt. Ook vind ik het een spannend idee dat hij, door me even te zien, aan mij denkt. Als Liam met Sil speelt, Stevens middelste zoon, vind ik altijd wel een reden om even aan te bellen. Dat doe ik overigens niet als Stevens vrouw Mara thuis is. Gelukkig weet ik precies wanneer ze er is, ze rijdt namelijk in een knalrode Mini Cooper die ze altijd voor de deur parkeert. Als haar auto er staat, laat ik me niet zien.”

Pubergedrag

“Tijdens die zogenaamd ‘toevallige’ ontmoetingen en korte gesprekjes merk ik dat Steven het ook leuk vindt om mij te spreken. Hij toont interesse en komt terug op dingen die ik heb gezegd. Na onze gesprekken heb ik altijd het gevoel dat ik zweef. Ik voel me voortdurend opgewonden, heb kriebels in mijn buik en ben ontzettend vrolijk. Ik lijk wel een puber. Als ik me ’s ochtends aankleed, denk ik aan Steven. Er is altijd de kans dat ik hem tegenkom, daarom kies ik tegenwoordig vaker voor een kort rokje en een hogere hak. Door al die vlinders in mijn buik heb ik bergen energie en nauwelijks eetlust. Ik ben de laatste maanden wel tien kilo afgevallen. Natuurlijk valt Remco dat ook op. Hij geeft veel complimentjes. Ironisch genoeg blijkt mijn verliefdheid op een ander toch een impuls voor onze relatie. Ik heb veel vaker zin om te vrijen en wil allerlei nieuwe dingen proberen. Ook
neem ik vaker het initiatief en heb ik zelfs seksspeeltjes gekocht. Remco heeft al een paar keer gevraagd hoe het komt dat ik ineens zo veel interesse heb in seks. Ik heb gezegd dat ik het boek Vijftig tinten grijs heb gelezen en dat ik sindsdien
veel meer zin heb. Gelukkig gelooft hij dat.”

Bloednerveus

“Het is me tot nu toe gelukt om mijn verliefdheid voor Remco te verbergen. Eén keer was het lastig. Twee maanden geleden had Remco de buren uitgenodigd om iets te komen drinken. Ik schrok me kapot: ik wil Steven dolgraag zien en de avond met hem doorbrengen, maar liever niet met Remco én Mara in dezelfde kamer. Toch zei ik tegen Remco dat ik het een goed idee van hem vond om elkaar beter te leren kennen. Ondertussen schoten de gedachten door mijn hoofd: hoe houd ik mijn gezicht in de plooi als ik Steven zie? Wat moet ik in vredesnaam aan? Twee dagen later was het al zover. Ik koos voor een zwart jurkje waarin ik er slank uitzie. En voor hoge hakken. Ik kan niet ontkennen dat ik die avond een hele tijd voor de spiegel heb gestaan. Wel drie keer deed ik mijn haar opnieuw, het aanbrengen van mijn make-up kostte me meer dan een half uur. Tegen Remco zei ik dat mijn lenzen niet goed zaten, toen hij vroeg waarom ik toch zo lang bezig was. Ik was bloednerveus toen ik de deur opendeed. Zodra ik in Stevens ogen keek, voelde ik de vlinders weer in mijn buik. Zeker toen hij me onverwacht niet een hand, maar drie zoenen gaf. Ik dacht dat mijn knieën het zouden begeven. Ik zag ook bewondering in zijn ogen. Kennelijk was de moeite die ik voor mijn uiterlijk had gedaan niet voor niks geweest. Gelukkig lukte het me om mijn gezicht in de plooi te houden, want Remco en Mara merkten niks van mijn gevoelens. Steven wel, dat weet ik zeker. De hele avond hing er spanning in de lucht. Af en toe wisselden we een blik, terwijl Remco en Mara niks doorhadden. Ook was er weer die enorme klik tussen ons. Het is echt alsof we elkaar al jaren kennen.”

Ook verliefd?

“Sinds die avond voel ik me schuldig. Niet alleen naar Remco, maar ook naar Mara. Ze is een leuke vrouw en ik had die avond gezellig met haar gepraat. Maar ondertussen fantaseer ik over haar man… Ik vraag me af of Steven ook aan mij denkt. Of hij ook verliefd is, net als ik. Het kan niet anders dan dat hij dezelfde spanning voelt. Ik durf te beweren dat ik hem niet koud laat. Maar zeker weten, doe ik het niet. En ik zal er ook nooit achterkomen, want ik ga het hem niet vragen. Ik weet waar mijn grens ligt en daar ga ik niet overheen.”