Ruben over mijn lijk

Zo gaat het nu met Ruben, de vriend van Mirjam uit Over Mijn Lijk

Het is twee jaar geleden dat Mirjam, een van de helden uit Over Mijn Lijk, overleed. Voor de reünie van het programma sprak Tim Hofman met haar partner Ruben.

Alleen zijn

Wanneer de presentator vraagt hoe het met hem gaat, vertelt Ruben dat hij zich de laatste tijd weer wat beter voelt. “De coronatijd heeft er bij mij wel heel erg ingehakt”, geeft hij toe. Hoewel hij de structuur had vanuit zijn werk, voelde hij zich thuis erg alleen en had vaak het gevoel op zichzelf aangewezen te zijn. “Die confrontatie dat je echt weer alleen bent, was wel heel zwaar.”

Het is vooral het thuiskomen wat ertoe leidt dat hij Mirjam mist. “Dat zij er is en dat je gewoon even de dag door kunt nemen of dat je even kan zeggen: ‘zullen we even een keer de deur uit en een wandelingetje doen? Zullen we een weekendje weg?” Volgens Ruben zijn het vooral de simpele dingen. “Gewoon, met elkaar zijn.”

‘Onder de indruk’

Wanneer Tim hem vervolgens vraagt wat het eerste is waar hij aan denkt bij Mirjam, heeft Ruben een duidelijk antwoord: “Hoe mooi ze is.” Hij legt uit dat hij vanaf de eerste keer dat hij haar zag diep van haar onder de indruk was. “En dat ben ik nog steeds.”

Volgens Ruben was Mirjam erg rustig en heel accepterend naar iedereen toe. “Ik ken eigenlijk geen mens die niet onder de indruk was van haar. Dat typeert haar.”

Eerste jaar

Het eerste jaar na haar dood was erg lastig voor de jonge weduwnaar. “Ik vond het een moeilijk punt om naartoe te leven. Maar het is er, en het gaat voorbij. Uiteindelijk is het maar een datum. Dat besef ik nou wel heel goed, dus dit jaar ben ik er beter doorheen gekomen.” Hij kijkt nu dan ook veel meer naar de mooie dingen die ze beleefd hebben, zoals de reizen.

Toekomst

Wanneer Tim begint over de toekomst, vertelt Ruben dat dit een actueel thema voor hem is. Zo heeft hij een nieuwe liefde ontmoet. “We hadden afgesproken om te praten over verlies. Ze heeft zelf haar vader verloren. Uiteindelijk is daar toch wat meer uitgekomen.” Ruben vertelt dat dit in het begin erg lastig voor hem was, omdat hij er nog niet klaar voor was. “Maar we hebben elkaar weer ontmoet, eigenlijk. En we zijn het wel weer aan het proberen op die manier.”

Volgens Ruben is het nog steeds lastig, maar houdt hij wel een open blik. “Het is wel iets wat ik wil.” Mirjam zal er daarnaast altijd voor hem blijven. “Hier is nog een weg in te vinden, maar ik ben niet bang dat die er wel komt.”

Kleine momenten

Uiteindelijk vraagt Tim hem wat de belangrijkste les is die hij heeft geleerd in de afgelopen twee jaar. “Het leven is mooi”, antwoordt Ruben. “Dat juist ook die rottige momenten, de tegenslagen die je in je leven krijgt, juist heel erg relativeren.” Volgens hem worden hierdoor de mooie momenten, hoe klein ze ook zijn, nog mooier. Dit zijn dan ook de dingen die hij zich vooral herinnert.

Bekijk hieronder het hele fragment:

Bron: Instagram, Over Mijn Lijk
Foto: Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen