Nick & Simon

Nick Schilder hoeft de deur niet plat te lopen bij Simon Keizer: ‘We zijn niet 24/7 beste vrienden’

Na zeventien jaar is de muzikale koek op bij Nick & Simon. Dit jaar gaat het duo na hun laatste concert uit elkaar. Of de Volendamse zangers daarna de deur wel bij elkaar platlopen, moet nog blijken.

Nick Schilder over zijn band met Simon

Als je elkaar als collega’s al zo vaak ziet, hoef je niet op je enige vrije avond met z’n vieren te eten, vindt Nick Schilder. Dus nee, Nick en zijn vrouw Kirsten gaan niet vaak op bezoek bij Simon en Annemarie, vertelt hij in Beau Monde.

Dat betekent niet dat er bonje is tussen de zangers. “We komen ze wel geregeld tegen, want we zitten in dezelfde vriendengroep. Wij kunnen heel goed met elkaar overweg, maar zijn niet 24/7 beste vrienden. Als collega’s brengen we veel tijd samen door en dan zijn er ook dagen dat je wat minder met elkaar praat.”

Geen ruzie

Daarnaast benadrukt Nick nogmaals dat er geen sprake is van ruzie met Simon, ondanks alles wat er in de media gezegd en geschreven wordt. “Wij weten dat het niet zo is. Uiteindelijk zullen mensen ook wel merken dat er geen ruzie is, want Simon en ik blijven op zoveel vlakken samenwerken.”

Hoe nu verder?

Als collega’s staat er na hun muzikale breuk nog genoeg op de planning. Hoe de vriendschap zich verder ontwikkelt, moet nog blijken. Nick: “De tijd zal leren hoe onze band zich in de toekomst gaat ontwikkelen. Doordat Nick & Simon wegvalt, kan het zijn dat we elkaar privé vaker gaan opzoeken. Het kan ook zijn dat ieder meer zijn eigen weg gaat.”

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: Beau Monde
Foto: ANP