Nick & Simon

De geruchten zijn waar: Nick & Simon stoppen na 17 jaar als zangduo

De Nederlandse muziekindustrie is vanaf volgend jaar een zangduo armer. Nick & Simon bevestigen vannacht dat ze de stekker eruit trekken.

Nick & Simon stoppen

Het is over en uit voor Nick & Simon. Na 10 april 2023 gaat het duo uit elkaar. “Een prachtige, avontuurlijke weg die wij zestien jaar geleden zijn ingeslagen. Een weg die ons schitterende ervaringen heeft bezorgd en ons op veel mooie plekken heeft gebracht. We bezegelen deze reis met een afscheidsconcert in AHOY ROTTERDAM!” schrijft Simon op Instagram.

De bevestiging komt een paar weken nadat Nederland in brand lijkt te staan als er geruchten over een muzikale breuk de ronde doen. In eerste instantie worden de soloplannen bevestigd, maar niet dat ze stoppen als zangduo. Aankomende maandag schuiven de mannen aan in Jinek om te praten over hun toekomst met én zonder elkaar.

Televisie

Ondanks dat Nick & Simon vanaf volgend voorjaar geen muziek meer uitbrengen, is de samenwerking niet definitief over. Simon laat weten dat ze samen televisie blijven maken. “Maar is er straks wel meer tijd voor persoonlijke creativiteit en solo-ambities.”

Bedankt

Tot slot wil Simon de fans bedanken die Nick & Simon hebben gesteund. “Allereerst willen wij natuurlijk IEDEREEN bedanken voor alle support; de fans, maar ook de mensen voor en achter de schermen. Maarrr… we hoeven nu nog geen afscheid te nemen. De komende maanden zijn wij voorlopig nog samen door het hele land te vinden.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Nick & Simon (@nickensimon)

Nick Schilder heeft nog niet publiekelijk gereageerd op het einde van Nick & Simon.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: Instagram
Foto: ANP