Monica Geuze

Monica Geuze neemt afscheid van borstimplantaten: ‘Bye girls’

Monica Geuze is deze week onder het mes gegaan om haar borstimplantaten te verwijderen. Dat laat ze zien in een filmpje op TikTok.

Monica Geuze laat borstimplantaten verwijderen

Monica twijfelt al lange tijd over haar borstimplantaten. Ze is twee keer onder het mes gegaan voor een vergroting, maar niet met het gewenste resultaat. Omdat Monica ze te groot vindt, heeft ze de borstimplantaten nu laten verwijderen.

‘Je komt net uit je narcose maar de drang om te flexen met je old b00bz op TikTok is te groot’, schrijft ze in een video op TikTok na de operatie, die ze ‘Bye girls’ noemt.

@monicageuze

Bye girls✅

♬ original sound – nostalgia central🎶

Onzeker

Monica liet haar borsten vergroten, omdat ze onzeker was over hoe ze eruitzagen. De operaties, samen goed voor 18.000 euro, verliepen qua resultaat niet zoals gehoopt. In haar podcast met Kaj Gorgels zei ze onder meer dat de grote borsten niet meer bij haar pasten en dat ze kleinere borsten wilde.

“Ik had voor de eerste keer mijn borsten laten doen en toen had ik een heel lief, klein, secuur maatje. Lieve knoppen waren dat. Een cup B”, zei ze. Tijdens de zwangerschap van Zara-Lizzy groeiden de borsten van Monica vervoglens ‘als kool’. Bij het ontzwangeren slonken ze weer, waarna ze kampte met loshangend vel en implantaten die draaiden zodra ze op haar zij ging liggen. “De arts zei tegen mij: het lijkt wel alsof je een kiezelsteen in een sok hebt gedaan. Dat was niet goed voor mijn zelfvertrouwen.”

Onder het mes

Na een deuk in haar zelfvertrouwen en twee jaar slapen met een bh aan vanwege de draaiende implantaten, besloot Monica opnieuw onder het mes te gaan. Door de losse huid bij haar borsten kreeg ze grotere implantaten aangemeten. Iets wat ze achteraf niet bij zichzelf vond passen. “Ik heb af en toe een jurkje aan en het is altijd ordinair, omdat er dikke kanonnen tussen zitten.”

Het is een reden waarom Monica een borstverkleining wilde, al is dat niet zonder risico’s. “De consequentie is dat als ik kleiner ga ik een litteken van mijn tepel naar beneden krijg. Dat heb ik er maar misschien voor over, want hier voel ik me niet meer comfortabel bij.”

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: ANP