Ontwerp Zonder Titel 2023 08 23t192029.647

Dít is waarom je vaak gaat snotteren tijdens het hardlopen

Heb je vaak een loopneus tijdens het hardlopen? Dat is heel normaal. In dit artikel vertellen we je wat de oorzaak hiervan is.

Hardlopen

Is hardlopen jouw hobby? Los van alle voordelen die het hardlopen met zich meebrengt, heb je vast ook weleens wat nadelen ervaren. Zo kun je tijdens het lopen last krijgen van je darmen. Daarnaast zal een loopneus je ook bekend voorkomen. Dit zou veroorzaakt worden door een ontsteking van het neusslijmvlies als gevolg van sporten. Een ontsteking van het neusslijmvlies geeft klachten als een loopneus, jeuk en niezen.

Lees ook: Bewezen: hardlopen verbetert het geheugen op latere leeftijd

Belangrijke factoren

Er zijn verschillende factoren die de klachten van een ontsteking van het neusslijmvlies verergeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een al bestaande verkoudheid, alcohol, pittig eten, weersveranderingen, hormonale veranderingen en vervuiling. Je zult merken dat als het buiten koud is, je eerder last krijgt van een loopneus. De koude lucht zorgt voor irritaties aan de nasale doorgang. Ook zwemmen in chloorwater kan dezelfde vervelende klachten veroorzaken. Helaas is de bekende loopneus tijdens het hardlopen niet te verhelpen. Wel is het belangrijk om, ondanks het snotteren, toch door je neus te blijven ademen en dit te blijven oefenen.

Vriendin’s favoriet

De Fitbit Versa voorziet je van gepersonaliseerde inzichten welke je helpen om jouw doelen te bereiken. Met je work-out om je pols kan je snel van start. Ben je meer een renner of fietser dan geeft de GPS tracker je inzicht in afgelegde kilometers en bijbehorende tijden. En ga je naar bed, ook dan gaat de watch met je mee. De Fitbit Versa volgt automatisch de tijd die je doorbrengt in lichte, diepe en REM-slaapstadia en helpt je hiermee om de kwaliteit van slapen te verhogen. En dit is nog maar een fractie van wat deze Fitbit allemaal kan… Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Bewezen: hardlopen verbetert je seksleven (en híer komt dat door)

Foto: GettyImages
Bron: Stylist.co.uk

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.