Gezond ijs

10 redenen waarom ijs eten óók heel goed kan zijn voor je gezondheid

De weersvoorspellingen zien er steeds rooskleuriger uit. Dit betekent dat de behoefte aan ijs ook toeneemt. Dit is waarom ijs óók heel gezond kan zijn.

Nu kun je een goede reden noemen als iemand vraagt of ijs wel zo gezond is!

1. Afvallen

IJs bevat vaak veel calcium en laat dit mineraal nou net nodig zijn voor een goedwerkende stofwisseling. Er is zelfs een studie die uitwees dat het dagelijks eten van vetarm ijs, gewichtsverlies stimuleert.

2. Vitamines en mineralen

In ijs zit veel melk en room. Deze ingrediënten bevatten veel vitamine D, vitamine A, calcium, vitamine B2 en fosfor. Daarnaast ligt het aan de smaak van het ijs, welke extra vitamines je binnen zult krijgen. Vanille bonen bevatten bijvoorbeeld veel antioxidanten en wat magnesium.

3. Hersenen

We schreven al eerder, dat het eten van ijs als ontbijt je hersenen een boost zal geven. Mensen uit een onderzoek waren namelijk veel alerter na het eten van ijs.

4. Energie

IJs bevat vaak veel suiker en ja, hoewel suiker misschien niet heel gezond is, geeft het wel energie. Dit is waarom je dus prima een ijsje kunt eten voor een zware work-out bijvoorbeeld.

5. Botten

Het eten van ijs zal zorgen voor sterkere botten en tanden. Dit komt natuurlijk door het calcium in ijs.

Lees ook: Oreo-liefhebbers, opgelet: Lidl verkoopt nu Oreo-ijstaart

6. Immuunsysteem

IJs behoort tot de gefermenteerde producten. Dit betekent dat jouw lichaam moeilijk verteerbaar voedsel hierdoor gemakkelijker kan opnemen. De goede bacteriën in zulke producten kunnen stoffen die je spijsvertering belasten, afbreken. Het gevolg hiervan is dat jij minder snel last zult krijgen van vervelende krampen en een opgeblazen gevoel.

7. Vruchtbaarheid

IJs kan jouw vruchtbaarheid vergroten. Het eten van ijs met een hoog vetgehalte, zou ervoor kunnen zorgen dat je gemakkelijker zwanger raakt.

8. Gelukkig

IJs maakt je gelukkig. Dit komt doordat er serotonine wordt aangemaakt en dit zorgt voor een positief gevoel.

9. Borstkanker

Sommige vormen van borstkanker hebben te maken met een calciumafwijking. Denk je dat je te weinig calcium binnenkrijgt? Neem dan allereerst altijd contact op met je huisarts. Een extra ijsje kan in de tussentijd geen kwaad.

10. Libido

IJs verhoogt je libido. Het is dus een uitstekend idee om samen met je partner een ijsje te eten. Dit komt doordat ijs veel fosfor bevat. Fosfor houd je testosteron gehalte op peil en je zin in seks zal toenemen.

Met een ijsmachine maak je supermakkelijk zelf het lekkerste ijs!

Lees ook: De wetenschap zegt: een ijsje als ontbijt maakt je slimmer

Foto: GettyImages
Bron: littlethings.com