Ontwerp Zonder Titel 2020 08 06t122251.620

Dít is waarom je met warm weer nooit een plastic flesje in je auto moet bewaren

Heb jij toevallig nog een (lege) plastic fles in de auto liggen? Dan kan je ‘m beter er zo snel mogelijk uit te halen. Bij hoge temperaturen kan het namelijk voor een flinke brand zorgen.

Op Facebook waarschuwt de politie van Steenwijkerland mensen om geen lege plastic flesjes in de auto te laten liggen. De reden hiervan is een voorval in Giethoorn.

Rook uit de auto

“Vanmiddag kon een autobrand worden voorkomen door een oplettende toerist in Giethoorn”, zo valt te lezen. “Een onbekende toerist had rook uit een auto zien komen, waarna omstanders direct 112 belden. Toen de brandweer arriveerde, bleek de rook te zijn veroorzaakt door een lege plastic fles.”

Bijna brand

Volgens de politie heeft de fles waarschijnlijk als vergrootglas gewerkt en een aantal stoelkussen verhit die in de kofferbak lagen. Hierom vlogen deze kussens bijna in brand. Gelukkig was de brandweer er net op tijd bij en heeft een ruitje ingetikt om een daadwerkelijke brand te voorkomen.

Met het bericht wil de politie anderen waarschuwen. “Een dagje weg met dit mooie weer is leuk, maar zorg dat je geen spullen in de hete zon laat liggen welke de werking van een vergrootglas kunnen hebben.”

Bron: Facebook
Foto: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen