Barbiecore: kleurt jouw leven ook roze?

Barbiecore: kleurt jouw leven ook roze?

In de modewereld duikt er om de zoveel tijd een nieuwe trend op. Eén van de meest opvallende en vrolijkste trends die we sinds de lancering van de nieuwste Barbie-film zien, is Barbiecore. Deze stijl is geïnspireerd op de beroemde pop en haar kleurrijke wereld, en wint snel aan populariteit. Laten we eens duiken in wat Barbiecore precies inhoudt.

Een wereld vol roze en glitters

Bij Barbiecore draait het om roze, roze en nog eens roze. En niet zomaar roze, maar het vrolijke ‘Barbie-roze’. Liefhebbers van Barbiecore dragen graag kleding en accessoires in deze feelgood-kleur. Maar ook glitters en andere sprankelende details zijn populair, waardoor outfits er nóg feestelijker uitzien. 

Jurkjes, rokjes en high heels

De Barbie kleding die bij deze trend hoort, is net zo opvallend en vrolijk als de kleur. Denk aan jurkjes met pofmouwen, rokjes met ruches en schoenen met hoge hakken. Accessoires zoals grote zonnebrillen, strikken en opvallende sieraden maken de look compleet. Barbiecore moedigt vrouwen (maar ook mannen!) over de hele wereld aan om hun eigen persoonlijke stijl te omarmen.

Je eigen Barbie Dreamhouse

Barbiecore stopt overigens niet bij kleding: het heeft ook invloed op het interieur. Mensen versieren hun huizen met pastelkleurige meubels, fuzzy vloerkleden en zuurstokroze kussens om zo hun eigen Barbie’s Dreamhouse te creëren.

Een droom voor elke leeftijd, huidskleur en elk lichaam

Wat Barbiecore zo speciaal maakt, is dat het voor alle leeftijden is. Voor volwassenen is het een herinnering aan hun jeugd, terwijl bij kinderen de liefde voor Barbie juist net ontstaat. 

Barbiecore is een beweging die iedereen de vrijheid geeft om hun liefde voor Barbie op zijn eigen manier te uiten. Barbie is namelijk niet alleen meer de blonde pop met een smalle taille, lange benen, witte huid, blonde haren en blauwe ogen: de pop heeft inmiddels verschillende lichaamsvormen en huidskleuren. En dat is natuurlijk een mooie ontwikkeling!

Ook social media kleurt roze

Op de verschillende social mediavind je talloze foto’s en video’s van mensen die hun knalroze outfits en interieurs delen. Ook celebrity’s en influencers gaan volop mee in de trend en delen hun Barbiecore looks

To be continued…

Barbie is wereldwijd de succesvolste film van het jaar. Hoewel de kaskraker alweer een paar maanden geleden uitkwam, zet de Barbiecore trend gewoon door! Met Halloween in het vooruitzicht zijn wij benieuwd of we griezel Barbie’s gaan tegenkomen… Ben jij ook groot fan? Of kies je eind oktober voor meer klassieke Halloween kostuums? Je zal er hoe dan ook super fashionable bijlopen!

Dit artikel is een externe bijdrage.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.