wat betekent knipperlichtrelatie? waarom kunnen we elkaar niet loslaten? kan een knipperlichtrelatie uiteindelijk werken?

2 redenen waarom je een knipperlichtrelatie niet los kunt laten

Heb jij een knipperlichtrelatie en lukt het je niet om hier voorgoed een punt achter te zetten? Waarschijnlijk is dít de reden.

Wat betekent knipperlichtrelatie?

Zit je in een relatie die meerdere keren aan en uit gaat, dan wordt ook wel gesproken over een knipperlichtrelatie. Jij en de ander besluiten keer op keer dat jullie toch niet bij elkaar passen, om uiteindelijk toch weer bij elkaar te komen.

Waarom kunnen we elkaar niet loslaten?

Mogelijk spelen er twee redenen mee:

1. De relatie levert nog iets op

Je houdt vaak een relatie in stand omdat het je ergens toch nog iets oplevert. Misschien heeft zich een bepaalde dynamiek ontwikkelt, die wellicht ongezond is, maar ergens ook nog fijn voelt. Jullie zijn afhankelijk van elkaar. Het kan zijn dat je zelf nog niet goed weet wie je bent of zoekende bent. Vaak zorgt deze relatie er niet voor dat jullie problemen worden opgelost, maar juist verergerd worden.

Lees ook: Nina heeft een open relatie: ‘Vriendinnen smullen van mijn verhalen’

2. Je durft je (nog) niet kwetsbaar op te stellen

Voor jouw gevoel hebben vorige relaties bewezen dat je jezelf niet al te kwetsbaar moet opstellen. Mensen kunnen je afwijzen en dit leidt tot veel verdriet. Het kan zijn dat je angst hebt om te daten en een knipperlichtrelatie kan zorgen voor een vertrouwd gevoel. Je hecht je immers aan niemand en er is voldoende vrijheid om ook zo weer weg te kunnen gaan. Je kunt je afvragen of je dit op de lange termijn wel wilt? Vaak creëert een knipperlichtrelatie de illusie van een stabiele, vertrouwde relatie, maar in de meeste gevallen is dit niet het geval.

ruzie

Vriendin’s favoriet

Wil je graag een relatie maar trekt de ander zich steeds terug? Heb je alles op orde maar gaat het steeds mis in de liefde? Of heb je de neiging de ander op afstand te houden als die voor jou wil gaan? Mis je in je relatie de intimiteit? In Liefdesbang legt Hannah Cuppen uit dat dit allemaal met verlatings- en bindingsangst te maken heeft. Voor meer info klik op onderstaande button. 

Lees ook: Julia leidt een dubbelleven: ‘Mijn vriend weet niets van mijn relatie met haar’

Foto: GettyImages
Bron: PsychologyToday.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.